Barca: Messi megint triplázott, Rakitic tanácstalan emiatt

2014.12.08. 09:13
null
Messi újabb meccslabdát vihetett haza (Fotó: Reuters)
Lionel Messi már megint mesterhármast szerzett. A spanyol élvonalbeli FC Barcelona argentin klasszisa az Espanyol ellen 5–1-re megnyert bajnokin harmadik tripláját jegyezte legutóbbi négy mérkőzésén, a katalánok színeiben pedig már 402 gólnál jár mindent, a felkészülési mérkőzéseket is figyelembe véve. Luis Enrique szerint az a fontos, hogy Messi mindent megtegyen a Barcáért, nem pedig a Cristiano Ronaldóval való versengése.

 


Mint ismert, szombaton a listavezető Real Madrid Cristiano Ronaldo mesterhármasával nyert a Celta Vigo ellen, s a portugál támadó jegyzi a legtöbb triplát a spanyol élvonalban a maga 23 mesterhármasával. Messi – stílusosan – három góllal válaszolt riválisának, s ezzel a ligameccseket tekintve 21–23-ra szépített a CR-rel folytatott triplaversenyben. Minden sorozatot figyelembe véve ez volt Messi 29. mesterhármasa, ebben a kategóriában pedig ő vezet Ronaldóval szemben (29–27). CR bajnoki mesterhármasainál tizenöt esetben büntetőből is szerzett gólt, míg Messinél ez az arány három a 21-ből.

Messi emellett a katalán derbitörténelem legeredményesebb góllövőjévé avanzsált tegnap. A négyszeres aranylabdás támadó összesen tizenkét gólt szerzett eddig a Barca–Espanyol rangadókon, ezzel pedig átvette az első helyet a legendás César Rodrígueztől, aki 1942 és 1955 között tizenegyszer köszönt be az Espanyolnak.

„Hamar hozzászokik az ember, ha ilyen meghatározó játékosa van a csapatban – mondta Luis Enrique, a Barca trénere Messit dicsérve. – Nem foglalkoztat a Ronaldóval való versengése. Számunkra az a fontos, hogy Leo mindent megtegyen a klubért és az együttesért. Nem jelent gondot a Messi, Neymar, Suárez hármas. Egyaránt tudunk fegyelmezetten támadni és védekezni is, oda kell figyelni a nüánszokra. Messi első gólja kulcsfontosságú volt, a másodikban pedig éreztem a játékosokon, hogy meg akarják fordítani a találkozót.”

Lionel Messi 402 gólt szerzett eddig barcelonai pályafutása során – a felkészülési meccseken lőtt gólokat is beleszámítva –, s még csak 27 éves. A gránátvörös-kékek legendájáról társai ezúttal is ódákat zengtek.

„Azt hiszem, egyértelmű, ki a világ legjobbja, s ki ajándékozza meg a szurkolókat ezekkel a történelmi jelentőségű futballévekkel” – írta Daniel Alves egy közösségi portálon a mérkőzés után.

„Csak önmagamat tudom ismételni, Messi egyedülálló – így Ivan Rakitic. – Nincs ötletem, mit írjak Messi újabb meccslabdájára, annyit kellett mostanában dedikálnunk neki. Hihetetlen, amit művel. Ő a világ és a történelem valaha volt legjobbja.”

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
14. FORDULÓ

FC Barcelona–Espanyol 5–1 (Messi 45., 50., 81., Piqué 53., Pedro 77., ill. Sergio García 13.)

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek