Xavi megkérte a szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki Dembélét (Fotó: AFP)

 

Xavi Hernández úgy véli, a csapatnak szüksége volt egy olyan győzelemre, amikor két arcát is megmutathatta.

 

 
Hatgólos rangadó, a Barcelona legyőzte és megelőzte az Atléticót
Először néz farkasszemet Xavi és Simeone edzőkén

„Örülök a »két« meccs végeredményének. Az elsőn, tizenegy emberrel, domináns és Dani Alvesnek köszönhetően fölényes futballt mutattunk be. A kiállítás után jól védekeztünk, támogattuk egymást, és nem szenvedtünk túlságosan – mondta a spanyol szakember a mérkőzést követően. – Ez a győzelem fordulópontot jelenthet, de alázatosnak kell lennünk. Folytatnunk kell a megkezdett munkát. Nagyon jól játszottunk, és nem lassíthatunk.       

A tréner kitért a nyáron lejáró szerződését valószínűleg nem meghosszabbító Ousmane Dembélére is, aki ugyan nem lépett pályára, de a katalán szurkolók így is kifütyülték, amikor bemondták a nevét a hangosbemondón.

KIFÜTYÜLTÉK DEMBÉLÉT A KATALÁN SZURKOLÓK


„Szeretném megkérni a szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki Dembélét. Ma ezt megtették, de mostantól szeretném, hogy ha támogatnák” – magyarázta a vezetőedző, aki sajtóhírek szerint meggyőzte Joan Laporta klubelnököt, hogy a francia a kontraktusát övező hercehurca ellenére játszhasson tavasszal, sőt, azt is elárulta, az Atleti elleni összecsapáson is be akarta cserélni, ám Dani Alves kiállítása felülírta tervét.  

Xavi és az ellenfél edzője, Diego Simone nagyon eltérő futballfilozófiát képvisel. Előbbi 2016-ban azt mondta, a nagycsapatokat nem az a játékstílus jellemzi, mint ami az Atléticót. Simeonét sem kellett félteni, szerinte Xavi egy kezdő. A mérkőzés után már csillapodtak a kedélyek, mindketten tiszteletteljesen beszéltek egymásról.

„Amiért Simeone hajt, az tőlünk teljesen idegen. Ő máshogyan értelmezi a futballt, de ez nem gond, hiszen sokféleképpen nézhetünk a labdarúgásra. Ő elégedett, amikor a csapata nem birtokolja a labdát és nem kell támadnia. Én szenvedek ilyenkor. Ennek ellenére Simeone nagyszerű edző, akivel mindenki szeret együtt dolgozni. Hihetetlenül tisztelem. Én még csak kezdő vagyok, de nagyon máshogy látjuk a dolgokat a pályán. Ez nem kritika, ez a realitás.”  

ÍGY DICSÉRTE XAVI A JÁTÉKOSAIT A MÉRKŐZÉS UTÁN – „Gyerünk, immár senki sem állíthat meg minket!”

 

Szent a béke (Fotó: AFP)