Bojan Krkic nagy reményekkel induló pályafutása eddig csupa kérdőjel. De legalább tudja, hogy mikor kell hallgatnia...
(Fotó: Reuters)

 


„Én csatár vagyok, vagy olyan támadó középpályás, aki képes egy másik csatár mellett játszani. Nem vagyok szélső, márpedig a Romában és a Milanban is ezt játszattak velem. Tudok játszani a szélen, de ott nem vagyok képes a legjobb teljesítményemet nyújtani – az egész felvetés abból indult ki, hogy a Corriere dello Sportban megkérdezték, hogy a szintén Barcelonából vele egy időben érkező Luis Enriquénél miért maradt adós a jó teljesítménnyel. – Nyilvánvaló, hogy nem ismert engem eléggé.”

Hiába a magas labda, a szakemberről azonban ezek után sem alkotott véleményt.

„Nézd, jobb, ha nem mondok semmit. Nehéz idényünk volt akkor a Románál. Most viszont ő BL-t nyert a Barcelonával, úgyhogy inkább jobb, ha nem beszélek róla.”

Luis Enrique 2008-től három idényen át irányította a Barca B-t, de Krkic akkor már a felnőtt kerethez tartozott. A támadó 2011-es távozásáig több mint száz bajnokin lépett pályára, és azokon 26 gólt szerzett. A Roma után a Milannál játszott kölcsönben, útja onnan az Ajaxhoz vezetett, ahol ugyancsak kölcsönben volt. Tavaly a Stoke Cityhez került, a szezon első felében 16 bajnokin négyszer volt eredményes, január végétől azonban sérülés miatt nem játszhatott.