Ronald Koeman 2021. október 28-ig irányította a Barcelonát (Fotó: AFP)

 

 
Barca: a Bayern visszautasította a Lewandowskiért tett ajánlatot – sajtóhír
Csaknem a duplája? Ennyit szeretne kapni a Bayern Lewandowskiért – sajtóhír

Ronald Koeman elmondása szerint a helyzete a Barcelona megbukott elnökét, Josep Maria Bartomeut váltó, a pozícióba 2010 után visszatérő Joan Laporta 2021. márciusi érkezésével változott meg: „Elnökként mindig lehetnek kétségeid az edzővel kapcsolatban, de nem nyilvánosan. Ez nagy hiba volt Laportától. Az öltöző soha nem volt ellenem, a probléma az elnökváltás után kezdődött. A történtek fényében felszabadultnak éreztem magam, amikor megtudtam, hogy a folytatásban nem én leszek a vezetőedző” – idézte Koemant a onefootball.com.

A nyár eddigi talán legérdekesebb átigazolási huzavonája a Bayern München csatára, Robert Lewandowski körül zajlik. A Sky Sports (Sky Germany) értesülései szerint a Bayern úgy döntött, hogy egy esetben hajlandó megválni a Barcelonába távozni vágyó klasszisától, ha a katalánok legalább 60 millió eurót fizetnek érte. 

Ronald Koeman úgy véli, nem feltétlenül lenne okos döntés ennyit adni a játékjogáért: „Lewandowski nagyszerű játékos, kiváló gólszerző. De harmincöt éves lesz! Haboznék ötven- vagy hatvanmillió eurót fizetni érte.”