Barca: „Kevesen harcoltak úgy a Barca mezéért, mint te” – Puyol Piquének

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 13:04
Mint beszámoltunk róla, az FC Barcelona 35 éves középhátvédje, Gerard Piqué csütörtökön bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Egykori csapattársak, barátok üzentek a katalánok legendájának.

„Köszönök neked mindent, Geri – írta ki a közösségi oldalaira Carles Puyol.Sokkoltál most. Igazságtalan, ahogyan veled bántak, mert kevesen harcoltak úgy a Barca mezéért, mint te. Kiváltság volt melletted játszani.”

Az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta is méltatta a 102-szeres spanyol válogatott védőt.

„Gerard Piqué mindig a Barca emblematikus figurája lesz. Dolgozunk a szerződésének felmondásán. Segíteni akar a klubnak, és megérti, hogy anyagilag milyen helyzetben vagyunk” – idézte Fabrizio Romano olasz sportújságíró az elnököt.

A katalánok legendás játékosa, Andrés Iniesta az Instagram-történetében üzent.

„Geri! Minden jót kívánok Neked életed új fejezetéhez, következzen bármi is! Nagy pillanatokban volt részed, és nagyszerű karriert tudhatsz magad mögött.”

(Fotó: instagram.com/andresiniesta8)
(Fotó: instagram.com/andresiniesta8)

Az FC Barcelona utánpótláscsapataiból felkerülő, az első gárdában 2007 és 2011 között futballozó Bojan Krkic is a legjobbakat kívánta a védőnek.

„Köszönjük, hogy az FC Barcelonát még nagyszerűbb klubbá tetted. Mint mindig, most is a legjobbakat kívánom neked, kezdj bármibe is. Szeretlek, barátom!”


Mikel Artéta az újságíróktól tudta meg, hogy Piqué felhagy a futballal.

„Fantasztikus karrier van mögötte, nagyszerű ember ő. Sokat tett a futballért.” Hozzátette, hogy hiányozni fog, mert személyében egy világklasszis labdarúgó vonul vissza.


Spanyol válogatottbeli csapattársa, a Real Madrid ikonja, Sergio Ramos azt a jó tanácsod adta Piquének, hogy élvezze az életet.


Piqué szombaton a Camp Nouban az Almería ellen játssza az utolsó mérkőzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik