Laporta boldogan mutatta be a klub új játékosait, de vajon mind pályára lépnek tétmeccsen a Barcelonában? (Fotó: Getty Images)

 

Bár Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke korábban magabiztos volt az öt új sztárigazolást illetően, a La Liga azt közölte a gránátvörös-kékekkel, hogy amíg nem tesznek szert újabb bevételekre és nem csökkentik a labdarúgók fizetését, nem tudják regisztrálni a fentebb említett játékosokat.

Azt egyelőre nem tudni, mennyire jár közel a megoldáshoz a Barcelona, de az ESPN legfrissebb információi szerint több játékos is lemaradhat a regisztrálásról, s ha így lesz, ketten már ezen a nyáron távozhatnak a klubtól.

Egészen pontosan az ingyen érkező Franck Kessié, Andreas Christensen páros tagjairól van szó, akiknek – éppen azért, mert nem fizettek értük transzferdíjat – jogukban áll az ingyen távozást választani, ha a klub nem tudja őket beregisztrálni az első forduló kezdetéig.


Arról, hogy a Barcelona hogyan próbálja elkerülni a hasonló eseteket, IDE KATTINTVA olvashat.

Azzal persze a szurkolók is tisztában vannak, hogy a klubnak újabb bevételi forrásokra, fizetéscsökkentésekre van szüksége a regisztrálásokhoz, ami indulatokat vált ki belőlük. Az alábbi videón például a Barca maradni vágyó középpályását, Frenkie de Jongot szidták a fanok, bércsökkentést „kérve” tőle.