Barca: Ha én lennék az elnök, másképp bántam volna Messivel – Piqué

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 11:30
null
Piqué (balra) szerint a Barca új stadionját Messiről kellene elnevezni (Fotó: AFP)
Egy nappal az el Clásico előtt a La Vanguardia honlapján megjelent egy interjú Gerard Piquével, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgójával, aki beszélt a közelmúltban történt ügyekről, Josep Maria Bartomeu elnökről és a szerződéshosszabbításáról, valamint a nyáron a távozáson gondolkodó Lionel Messiről is.

 

„Nem szeretnék senkiről sem rosszat mondani, bár néha indokolt lett volna… – kezdte Gerard Piqué az interjút. – Például, amikor a klubom arra költött pénzt, hogy a közösségi médiában kritikák érjék a játékosokat. Felháborító! Magyarázatot követeltem az elnöktől, aki azt felelte, nem tudott róla. Elhittem. Az egész ügynek a felelőse [Jaume Masferrer, az elnökség tanácsadója – a szerk.] a mai napig itt dolgozik, ami elszomorít. Ezt az elnöknek is elmondtam. Tehetek ellene bármit? Nem. Bár a klubvezetővel a kapcsolatom nyitott, akadnak megoldatlan problémák.”

A Barcelonánál a nyár egyik legnagyobb sztorija Lionel Messi távozási szándéka volt.

„Elnökként másképp cselekedtem volna. Megkértem volna Leót, tartson ki még egy évig, utána jönnek új emberek. Hogy fordulhat elő, hogy a Barca történetének legjobb labdarúgója – aki kapcsán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy élvezhetjük a játékát – egyik nap levelet ír távozási szándékáról, mert úgy érzi, a klub nem hallgatja meg. Az új stadiont róla kellene elnevezni. Meg kellene becsülnünk az ikonjainkat. Emiatt ideges vagyok. Meglep, hogy Pep [Guardiola], [Carles] Puyol, Xavi vagy [Víctor] Valdés nem kap szerepet a klubnál. Valami nem stimmel. Ezekre az emberekre mindig szükség van, ők tették naggyá az egyesületet.”

Nemrég arról cikkeztek a spanyol lapok, hogy a Barca-öltözőt megosztotta az a hír, hogy Piqué, valamint Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet és Frenkie de Jong a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-meccs után szerződést hosszabbított – annak ellenére, hogy állítólag a csapat megegyezett, nem tárgyal, amíg a klub le nem tesz arról, hogy a játékosok fizetését csökkentse a koronavírus-járvány miatt.

„Kapitányként a csapat érdekeit képviselem, én döntök arról, mit írok alá. Ebben egységes az öltöző. Az újságok szerint összevesztünk egymással és ki tudja, még miket írtak. Minden játékos szabadon választhat, elfogadja-e a klub javaslatát vagy nem. A vezetők jelezték nekünk, a járvány miatt jelentős anyagi károkat szenved idén a klub. A Barcának köszönhetek mindent, így a nehéz helyzetben számíthat rám. Azt mondták nekem, amennyi pénzről az idén lemondok, később visszakapom” – tette hozzá a 33 esztendős spanyol válogatott védő.

A Barcelona szombaton 16 órától fogadja az ősi rivális Real Madridot a Camp Nouban.

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ, szombat

16.00: Barcelona–Real Madrid (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik