Barca: Stoke? Ezerszer feltették, Messi végre válaszolt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 14:42
null
Így néz ki egy hideg, esős este a Britannia Stadionban (Fotó: Telegraph)
Lionel Messi, az FC Barcelona szupersztárja végre válaszolt arra – az idővel szállóigévé és mémmé váló – kérdésre, amelyet szinte megszámlálhatatlan alkalommal feltettek már.

 

 

A Sky Sports spanyol futball szakírója, Guillem Balagué a Premier League-ben szereplő Stoke City futballistájával, Bojan Krkiccsel beszélgetett, ekkor terelődött a szó a támadó korábbi barcelonai csapattársára, Lionel Messire.

A mémmé vált kérdés a következő: „But can he do it on a cold rainy night in Stoke?”, amely magyarul valahogy így hangzik: „Vajon képes lenne erre egy hideg, esős napon a Stoke otthonában?”

Mém lett belőle
Mém lett belőle

A kérdés a Sky Sports egyik kommentátorától, Andy Graytől származik. Ő tette fel Messivel kapcsolatban a fenti költői kérdést.

Kételkedett benne, hogy Messi az akkor még inkább a brutalitásáról, mintsem BL-győztes futballistáról híres Stoke City pályáján is képes lenne-e arra a varázslatra, amit a napsütötte Spanyolországban láthatunk tőle. A kérdés fennmaradt, összenőtt Messivel, de azóta nagyjából bárkivel kapcsolatban feltették, aki különleges mutatványt vitt véghez a futballpályán a világ bármely pontján.

Nos, a kérdés annyira erősen él a köztudatban, hogy Guillem Balagué korábban feltette ezt az argentin klasszisnak.

„Azok az emberek, akik ezt kérdezgetik, biztosan nem tudják, hogy milyen rettenetes körülmények között játszottam Rosarióban tizenegy éves koromban. Üvegszilánkok voltak a pályán és hatalmas gödrök, minden, amit el lehet képzelni” – felelte a kérdésre Lionel Messi. „És akkor is nagyszerűen futballozott” – tette hozzá Balagué, aki ezúttal Bojan Krkicnek is feltette ezt a kérdést Messiről.

Krkic itt még Barca-mezben pacsizik Messivel – 2010-ben (Fotó: AFP)
Krkic itt még Barca-mezben pacsizik Messivel – 2010-ben (Fotó: AFP)

„Messi képes lenne rá! Érthető, hogy sok csapat nem szeret ellenünk játszani idegenben, különösen télen, amikor fúj a szél és hideg is van. Emellett persze erős csapatunk is van. Nem könnyű ellenünk senkinek. Próbálom élvezni itt a játékot és minden nap fejlődni, javítani a teljesítményemen” – válaszolta Krkic, aki az FC Barcelona után Olaszországban próbált szerencsét (kevés sikerrel), majd az Ajaxhoz ment, Hollandiából vezetett az útja a Premier League-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik