Barcelona: a Marseille edzője érkezik, ha Luis Enrique repül?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 10:31
null
Bielsa váltja Luis Enriquét? (Fotó: Reuters)
Sajtóhírek szerint a Barcelona labdarúgócsapatánál fontolgatják Luis Enrique menesztését, sőt, már a spanyol szakember helyettesét is kinézték: a Marseille mestere, Marcelo Bielsa ülhet a gránátvörös-kékek kispadjára.

A Barcelona négy forduló után csoportja második helyén áll a Bajnokok Ligájában, és már továbbjutott, a spanyol élvonalban pedig az ősi rivális Real Madrid mögött mindössze két pont a katalánok hátránya. Egy átlagos csapatnál a szurkolók őrjöngenének örömükben, a Barcánál azonban más a helyzet.

Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok vezetősége a szurkolók nyomására fontolgatja Luis Enrique elengedését, és a színfalak mögött elkezdett nézelődni, hátha talál olyan edzőt, aki „mozdítható”, és megfelelően tudná irányítani a csapatot.

A francia lefigaro.fr információi szerint sokáig nem kellett keresni, a gránátvörös-kékek máris megtalálták az utódot: Marcelo Bielsa ülhet le a kispadra, ha Luis Enrique távozik.

A korábban az argentin és a chilei válogatottat, valamint az Athletic Bilbaót is irányító szakember 2014 májusában került a Marseille-hez, ahol azonnal a szurkolók kedvencévé vált, miután az együttest a francia tabella élére repítette.

Bielsa neve nem először került elő a Barcelonánál, Pep Guardiola távozása után sajtóértesülések szerint ajánlatot is tettek az argentin edzőnek a katalánok, akkor azonban nem tudták elcsábítani a Bilbaótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik