Barcelona: megerősítették, megszületett a megállapodás Lewandowskiról

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 18:37
null
Már csap napok kérdése, és Barca-mezt húzhat magára Lewandowski (Fotó: Getty Images)
Az FC Barcelona is megerősítette, hogy megállapodást kötött a Bayern Münchennel Robert Lewandowski átigazolásának ügyében.

 

A katalán klub rövid közleményében megjegyzi: a megállapodás megköttetett, de Lewandowskinak még át kell esnie az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, csak úgy lehet hivatalos a transzfer.

„Szóban megegyeztünk a Barcelonával. A szerződések még függőben vannak, most készítjük elő őket, de egyébként végeztünk” – idézte korábban Oliver Kahnt a német sajtó. Ezzel tehát kijelenthetjük: a transzfert mindkét fél megerősítette, Lewandowski álláspontja az ügyben pedig eddig is ismert volt – már el is köszönt társaitól.

Különleges nyolc év volt, sosem felejtem el. Nagyszerű időszakot töltöttem Münchenben. A srácoktól ma (szombaton) elköszöntem a pályán. Nem féltem, hogy az edzésen megsérülök, ez otthon is megtörténhetett volna. Hamarosan elrepülök, de még visszatérek, hogy megfelelő módon elbúcsúzzak minden alkalmazottól, mert most nem volt rá sok időm.”

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint egyébként három éves szerződést ír alá a Barcelonával vasárnap Lewandowski, s évente 9 millió dollárt fog keresni ezzel a kontraktussal. A katalánok transzferdíj gyanánt 45 millió eurót fizetnek majd a bajoroknak, ami bónuszok esetén 50 millióra nőhet.


A 33 esztendős lengyel futballista nyolc évig játszott a Bayernben, ez idő alatt 375 hivatalos mérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Többek között nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a bajor gárdával. Az elmúlt öt idényben mindig ő volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 találatig jutott a bajnoki meccseket figyelembe véve. A FIFA-nál tavaly és 2020-ban is megválasztották az év játékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik