Barca: 22 meccs, 22 különböző kezdő; zsebben a Real bajnoki címe?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.14. 15:34
null
A Getafe–Barcelona mérkőzés kezdőcsapatai (Fotó: sport.es)
A spanyol élvonalbeli FC Barcelona gól nélküli döntetlent játszott a Getaféval szombaton a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 15. fordulójában. Ez volt a katalánok 22. tétmérkőzése a szezonban, Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője pedig idénybeli 22. kezdőcsapatát küldte pályára.

 

 

Claudio Bravo – Daniel Alves, Gerard Piqué, Jérémy Mathieu, Jordi Alba – Xavi, Sergio Busquets, Ivan Rakitic – Luis Suárez, Lionel Messi, Pedro. Ebben az összeállításban kezdett a Barcelona a Getafe otthonában szombaton, s végül egy ponttal lett gazdagabb.

Luis Enrique a Barca trénereként még egyszer sem küldte pályára ugyanazt a kezdő tizenegyet, azaz idén ősszel huszonkét különböző kezdőcsapatot láthattunk a katalánoktól. Eddig.

A Primera Divisiónban Claudio Bravo és Messi minden mérkőzést végigjátszott (1350 perc), a középpályások közül Sergi Busquets (1151), a védők közül pedig Dani Alves (1070) töltötte a legtöbb időt a pályán. Utóbbi megsérült a Getafe elleni mérkőzésen, így nem állhat csapata rendelkezésére az Huesca elleni Király-kupa-találkozón.

A fővárosi döntetlennel a Barcelona hátránya négy pontra nőtt az éllovas Real Madriddal szemben. Összehasonlításképp a Barcelona az előző idényben tizenöt forduló után a megszerezhető 45 pontból negyvennel vezette a bajnokságot. Luis Enriquével a gránátvörös-kék együttes most 35 pontnál jár tizenöt játéknap után.

Ami viszont aggasztóbb lehet a Barca számára, az az alábbi hiánypótló statisztika: a Real Madrid mindig bajnok lett, amikor a Barcelona nem tudta idegenben legyőzni a Getafét a bajnokságban (2006–07, 2007–08, 2011–12).

A Barca további huszonegy kezdőcsapatát ide kattintva megtekintheti!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik