Barca: 10 éves bejegyzés miatt szedik szét a klubot

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 15:16
null
Antoine Griezmann gránátvörös-kékbe öltöztetésével pénzügyi határt lépett át az FC Barcelona (Fotó: AFP)
Egy 2009-es Twitter-bejegyzés miatt vették elő az FC Barcelonát a szurkolók, miután Antoine Griezmannt szerződtette a klub. Az akkori kritika ma már a katalánokra is igaz…

 

„A Barca kineveli a jó játékosokat, a Real Madrid megveszi őket” – írta az FC Barcelona katalán nyelvű Twitter-oldala egy, már nem elérhető cikkre mutató linkkel.

Azzal, hogy a katalánok kivásárolták Griezmannt az Atlético Madriddal kötött szerződéséből, határvonalhoz értek: a Transfermarkt statisztikái szerint 2014 óta a Barca az első csapat, amely átlépi az egymilliárd eurós összeget a játékosok megvásárlására költött pénz tekintetében. Ezzel megelőzi az összes topcsapatot, többek között a sokszor pénzszórással összefüggésbe hozott Manchester Cityt és Paris Saint-Germaint is.

A Barca az utóbbi időben valóban a vásárlásokra fektette a hangsúlyt, elég csak a közelmúltból Philippe Coutinho vagy Ousmane Dembélé 100 millió feletti vételáraira gondolni – ráadásul egyelőre egyikükre sem mondhatjuk, hogy a kifizetett összeg minden egyes centje megérte volna a katalánoknak.

A játékosok kinevelése pedig valóban visszaesett a Xaviék és Messiék fémjelezte generáció óta: bár a négy csapatkapitány – Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué és Sergi Roberto – továbbra is Barca-nevelés, a felnőttek között az utóbbi időben csupán Carles Alená ragadt meg a La Masiáról érkezők közül a már említett Sergi Robertón kívül.

FC Barcelona on Twitter

El Barça fabrica cracks, el Madrid els compra. Interessant comparativa: http://is.gd/14pkz



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik