Az olasz sajtó szerint a Milan 40 millió euróért viszi Ibrát

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 22:54
null
Ibrahimovic röpke spanyol kitérő után térhet vissza Olaszországba (Fotó: Action Images)
Olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan labdarúgócsapata elfogadta a Barcelona 40 millió eurós ajánlatát, így a svéd Zlatan Ibrahimovic a közeljövőben ismét klubot válthat, és visszatérhet a Serie A-ba. A hír komolyságát erősíti, hogy az a Silvio Berlusconi tulajdonában lévő mediaset.it honlapon látott napvilágot, amelyet aztán átvettek a spanyolok.

Zlatan Ibrahimovic négyéves szerződést írhat alá, melynek értelmében nyolcmillió eurót kereshet szezononként. Az olaszok három részletben – 15+15+10 millió euró – rendeznék adósságukat a katalánok felé. A hivatalos bejelentésre a napokban kerülhet sor. A svéd center szerdán még a Joan Gamper-kupán játszott kezdőként – a Barcelona tizenegyesekkel éppen a Milant győzte le a Camp Nouban.

A milánóiak reményeik szerint ezzel egy időben túladnak a holland Klaas-Jan Huntelaaron és a francia Mathieu Flaminin, akik 3, illetve 5.5 millió euróval terhelték meg a klub kasszáját éves szinten. Így lényegében az ő pénzükből lehetne foglalkoztatni a svéd centert. Huntelaarért be is futott már a Schalke 13 millió eurós konkrét ajánlata.

Az ügyben nyilatkozó, az elmúlt napban Barcelonában Sandro Rosell-lel, valamint Ibrahimovic ügynökével több alkalommal tárgyaló Adriano Galliani azért hagyott még egy kiskaput arra az esetre, ha az üzlet mégsem jönne össze, akkor ugyanis célba veszik az angol Manchester Citytől elvágyódó, magát a spanyol vagy az olasz bajnokságban elképzelő brazil Robinhót.

Ibrahimovicért tavaly 46 millió eurót, plusz az akkor 20 millió euróra taksált Samuel Eto'ót adta a Barcelona az Internazionalénak, de a svéd csak időszakosan tudott képességeinek megfelelő teljesítményt nyújtani a katalánoknál. A nyáron David Villa szerződtetésével már a kezdőcsapatos helye is erősen veszélybe került. Ő pedig köztudottan nem az a típus, aki elüldögél a kispadon, vagy csendben, szerényen megharcol a kezdőbe való visszakerülésért.

Ibra számára nem lenne – lesz? – ismeretlen a Serie A világa: 2004–2006 között két idényen át a Juventus, majd 2006–2009 között három szezonban a milánói városi rivális, az Inter játékosa volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik