Atlético Madrid: Kínába igazol mindkét támadó – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 18:19
null
Yannick Carrasco távozik az Atlético Madridtól (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid két támadója, Yannick Ferreira Carrasco és Nicolás Gaitán is Kínába igazolt – jelentette be a spanyol élvonalbeli klub hivatalos honlapján.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a spanyol sajtó szerint a levegőben lógott a két támadó klubváltása, hiszen mindketten kevés játéklehetőséghez jutottak az utóbbi időszakban az Atlético Madridnál. Hétfőn eldőlt: a kínai élvonal újonca, a Talien Jifang mindkét futballistát végleg szerződteti. A klubok mindenben megegyeztek, már csak a szükséges orvosi vizsgálatok vannak hátra.

Gaitán nem került be az Atlético keretébe a Sevilla elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen (5–2). A 30 éves argentin támadó a jelenlegi idényben eddig 13 tétmeccsen lépett pályára a madridi csapatban, gólt nem szerzett. A hírek szerint érte 18 millió eurót fizetett a Talien Jifang.

Yannick Carrasco nemcsak a Sevilla elleni bajnokit, hanem már a Köbenhavn elleni Európa-liga-párharc visszavágóját is kihagyta. A belga futballistáért a kínai klub a hírek szerint 54 millió eurót fizet, de a vételár 25 százaléka Carrasco előző csapatát, a Monacót illeti meg. A 24 éves futballista ebben a szezonban 28 tétmérkőzésen négyszer volt eredményes, ám Vitolo és Diego Costa érkezése óta kevesebb lehetőséghez jutott.

A kínai együttes nemrégiben Európa-bajnok védőt is igazolt, nevezetesen José Fonte-ot a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedtől.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik