A madridiak a Valenciától szerezték meg Daniel Wass játékjogát (Fotó: AFP)

 

A több poszton – középső középpályás, jobbhátvéd, jobb szélső – is bevethető Daniel Wass a Bröndbyben kezdte pályafutását, majd 2011-ben a Benfica ingyen szerezte meg a játékjogát, és rögtön kölcsön is adta az Éviannak, amely egy évvel később 1.2 millió eurót fizetett érte. 

A francia klub 2015-ben kiesett az élvonalból, a 41-szeres válogatott játékos pedig elhagyta a süllyedő hajót, és a Celta Vigóba igazolt, ahol kulcsjátékos vált belőle – három idény alatt 136 tétmérkőzésen szerepelt, amelyeken 14 gólt és 20 asszisztot termelt.

Teljesítményével felkeltette a Valencia figyelmét is, amely 2018-ban 6 millió euró fejében lecsapott rá. Azonban feltehetőleg nem a „denevéreknél” fogja szögre akasztani a stoplist a 32 éves Wass, hiszen az Atlético Madrid csütörtökön (ma) bejelentette az érkezését.    

Azt nem tudatta az Atleti, hogy mennyit fizetett a jó szabadrúgásairól is híres középpályásért – aki a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságon az elődöntőig menetelt Dániával –, de sajtóhírek szerint 3 millió euró körüli összegben állapodott meg a két klub.

A Valenciához kapcsolódó hír még, hogy az RB Leipzig kötelékébe tartozó FC Barcelona-nevelést, Ilaix Moribát kölcsönveszi a klub.