Atlético: Évek óta nem történt jobb dolog, mint hogy visszatérhettem – Griezmann

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 15:44
null
Griezmann két év után tért vissza az Atlético Madridhoz (Fotó: atleticodemadrid.com)
Kicentizve, de az Atlético Madrid a nyári átigazolási időszak utolsó napján, a piac zárása előtt körülbelül negyedórával, egy plusz egy évre, kötelező vásárlási joggal kölcsönvette korábbi játékosát, Antoine Griezmannt az FC Barcelonától. A francia támadó az Atléti hivatalos oldalán látható videóban beszél arról, mennyire nagyszerű érzés visszatérnie.

 

Gianluca Di Marzio, a Sky Sports újságírója, valamint a Cadena SER spanyol rádióadó egybehangzó információja szerint az Atlético Madrid és az FC Barcelona kedd este 23 óra 59 perckor küldte el az Antoine Griezmann átigazolásához szükséges dokumentumokat a La Ligának.

Az ünneplésre és a bemutatkozásra nem igazán volt ideje a világbajnok francia támadónak, hiszen hazájával a vb-selejtezőkön kellett helytállnia. Szerdán az Atlético hivatalos oldalán adott nyilatkozatában elmondta, hogy a transzfer körülötti „őrületet” leszámítva, évek óta nem volt ilyen boldog.

„Tíz napig nem tudtam aludni. Én és a családom hihetetlenül boldogok vagyunk – kezdte Griezmann. – Egyszerű volt meghozni a döntést, hiszen az Atléti vissza akart szerezni, nekem pedig csak a visszatérésen járt az agyam. Számomra ez a legjobb hely, ahol a pályán és azon kívül is boldog lehetek. Évek óta nem történt velem jobb dolog, mint hogy visszatérhettem a klubhoz.”

„Mindent megteszek a csapatért. Azt gondolom, hogy a szurkolókkal csodálatos dolgokat élhettünk át korábban, s ezt a jövőben is érezni akarom.”

A 30 éves játékos kitért régi-új edzőjére is, Diego Simeonéra is, akit állítása szerint elmondhatatlanul tisztel.

„Neki is köszönhető az átigazolásom. Nagyon sokkal tartozom neki. Az ő kezei alatt játszottam életem legjobb formájában az Atléticóban. Azt várom a legjobban, hogy újra gólt szerezzek, s együtt ünnepelhessek a drukkerekkel.”

Griezmann két év után távozott a Barcától, ez idő alatt 102 tétmérkőzésen 35 gólt szerzett, és az előző idényben Király-kupát nyert az együttessel. A katalánok 2019-ben 120 millió euróért vásárolták meg az Atléticótól. Madridba visszatérve újra együtt játszhat korábbi barcelonai csapattársával, Luis Suárezzel.

A 30 éves francia kiválóság az Atléticónál eltöltött első időszakában (2014 és 2019 között) 257 meccsen 133 gólig jutott, Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert a csapattal, valamint 2016-ban döntőt játszhatott a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik