Atlético: Copa-győztes argentin középpályást vettek 35 millióért

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 19:41
null
Rodrigo de Paul (balra) a brazilok elleni Copa América-döntőben (Fotó: AFP)
Bejelentette Rodrigo de Paul szerződtetését az Atlético Madrid, amely a hírek szerint 35 millió eurót fizetett a Copa América-győztes argentin labdarúgóért az olasz élvonalbeli Udinesének.

 

A 27 éves középpályás 2026-ig szóló megállapodást írt alá a spanyol bajnoki címvédőnél.

De Paul korábban már játszott Spanyolországban, 2014 nyarától másfél évig a Valencia játékosa volt, majd a nevelőegyesületénél, az argentin Racing Clubnál eltöltött féléves kölcsönjátékot követően 2016-ban az Udineséhez igazolt, amelynél – a Transfermarkt adatbázisa szerint – 177 olasz bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett, és ugyanennyi gólpasszt adott. A legutóbbi idényben 38 tétmeccsen kilenc gól és 10 assziszt volt a mérlege. Értéke az olaszországi évei alatt hárommillióról 38 millió euróra emelkedett.

A nagy munkabírású futballista az idei Copa Américán az argentin válogatott hét mérkőzéséből ötöt végigjátszott, a brazilok elleni döntőben ő adta a gólpasszt Ángel Di Maríának. Eddigi 28 meccsén egyszer volt eredményes a nemzeti csapatban – az Ecuador elleni negyeddöntőben (3–0) az idei kontinensbajnokságon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik