Atlético: bejelentették Fernando Torres érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.29. 10:03
null
Az Atlético honlapján többrészes vezető anyag Torres hazatérése
A spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid labdarúgócsapatánál bejelentették Fernando Torres szerződtetését. A saját nevelésű játékos január ötödikén csatlakozik régi-új klubjához, amellyel másfél évre szerződik, kölcsönben.

„Végül hazatértem! Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ennek az álomnak a megvalósulását. Hajrá, Atleti!” – írta ki a Twitterre Torres.

„NINCS MÉG EGY ILYEN KLUB”

„Sehol sincs nagyobb esélyem megtalálni a boldogságomat, mint az Atléticónál. Megtiszteltetés, hogy visszatérhetek. Az álmom vált valóra tizenhét éves koromban, amikor első felnőtt meccsemet játszhattam a másodosztályban" – mondta Fernando Torres.

„Az Atleti szurkolójaként nagyon nehéz volt elhagynom a klubot, de a csapat és én is fejlődtem az utóbbi években, és címeket nyertünk" – folytatta a csatár.

„Kiskorom óta az Atletiért rajongok, és nagyon különleges érzések kötnek a klubhoz. Más csapatoknál is jól éreztem magam, de nincs még egy olyan, mint az Atleti."

A támadónak még át kell esnie a szokásos orvosi rutinvizsgálatokon, bemutatására január negyedikén kerül sor a Vicente Calderónban.

A remek felépítésű, gólszerzéshez és összjátékhoz is értő Torres az évezred elején a spanyol futball talán legnagyobb ígérete volt, s a hozzá fűzött reményeket madridi időszakában be is váltotta. Tizenöt évesen írta alá első profi szerződését, a felnőttcsapatban bajnokin 17 évesen mutatkozott be, még a másodosztályban. Első élvonalbeli idényében (2002–2003) 29 bajnokin 13-szor volt eredményes, 2007-es eligazolásáig szezononként ennél csak több gólt szerzett. Végül 214 bajnokival és 82 találattal a háta mögött szerződött el a Liverpoolhoz.

A PL-klub 38 millió eurót fizetett érte a madridiaknak, Torres pedig meghálálta a bizalmat: ott folytatta a gólgyártást, ahol Madridban abbahagyta, átmenet nélkül lett a Pool kulcsembere. Pályafutásában a Chelsea-hez történő szerződése jelentett törést. A londoniak majd’ hatvanmillió euróért (58.5) vásárolták ki liverpooli szerződéséből, de a fokozott elvárásoknak már képtelen volt megfelelni az időközben Európa-bajnokká és világbajnokká váló támadó.

„AZT MONDTÁK, KULCSSZEREPLŐ LESZEK MILÁNÓBAN” – A TÁVOZÁS OKA:
„Azért határoztam úgy, hogy a Milanhoz szerződök, mert játékidőre volt szükségem, és azt mondták, hogy kulcsszereplő leszek a csapatban – mondta a korábbi Liverpool- és Chelsea-csatár. – Sajnos néhány hónap után már nem szerepeltem az edző terveiben, az általam teljes mértékben tiszteletben tartott döntése pedig arra ösztönzött, hogy újabb célállomást keressek.” Bővebben itt!

Három és fél éves londoni vesszőfutásának a milánói kölcsönadás vetett végett, de ott sem sikerült elkapni a fonalat. A mindenki számára csalódásként megélt ősz után – tíz bajnoki egyetlen találat – Milánóban boldogan lemondtak a további szolgálatairól – pedig kölcsönadási szerződése eredetileg a bajnokság végéig szólt –, csak ne kelljen fizetni a kiemelt bérét. A támadót közben, január elején végleg megszerezték az olaszok az angoloktól, így a spanyoloknak már velük kellett egyezségre jutniuk, ami nem okozott nehézséget...

Az évek óta formán kívül játszó, képességei alatt teljesítő támadó visszatérése már a madridi szurkolókat is erőteljesen megosztja. Mint beszámoltunk róla, az As sportlap internetes oldala szavazást hirdetett, s a drukkerek ötven százaléka szerint a spanyol bajnok, BL-döntős csapatnak nincs szüksége Torresre.

Torres korábbi góljai a nevelőegyesületében

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik