Edinson Cavani az Atlético Madridnál? (Fotó: AFP)


Hétfőn még úgy tűnt, hogy a Barca-csatár megállapodott papíron még egy évig élő szerződésének felbontásáról a katalán futballklubbal, miután a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt. A klubelnök, Josep María Bartomeu azonban utóbb közbeszólt, mert az ingyenes transzfer helyett pénzt akar kapni az Atléticótól annak fejében, hogy átengedik a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosát.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Az elnöki beavatkozás után a Marca szerint a fővárosi klub várhatóan letesz az uruguayi támadó megszerzéséről, s helyette egy másik  ugyancsak 33 éves és szintén uruguayi  csatárt, Edinson Cavanit igazolja le. A B-tervet jelentő Cavani, akinek a nyáron lejárt a kontraktusa a Paris Saint-Germainnél, s így ingyen szerződtethető, állítólag két évre írna alá az Atléticóhoz.

A madridi alakulat nagyjából ugyanolyan kaliberű támadóval gazdagodik, bármelyik legyen is a befutó. Suárez  aki 113 válogatott fellépésén 59 gólt termelt – a Barcában 283 találkozón 198 gólt szerzett. Lehetséges alternatívája, Cavani – aki 116-szor szerepelt eddig és 50 gólig jutott a nemzeti együttesben – a PSG játékosaként 301 meccsen 200-szor volt eredményes, amivel a francia klub legeredményesebb labdarúgójává lépett elő.