Aranylabda: Xavinál CR a legjobb háromba sem férne be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.23. 22:41
null
Xavi (jobbra) Messinek (balra) adná az Aranylabdát, szerinte Cristiano Ronaldo (középen) nem fér be az év legjobb három játékosa közé (Fotó: Reuters)
Xavi, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Barcelona labdarúgója nem érti, miért tartják sokan az első számú esélyesnek Cristiano Ronaldót a FIFA-Aranylabdáért folytatott versenyfutásban.

A portugál gólvágó klubszinten majdnem mindent megnyert idén: a Bajnokok Ligájában, a Király-kupában, az európai Szuperkupában és a klubvilágbajnokságon is győztesként végzett. A válogatottban azonban kevésbé volt sikeres, Portugália hamar elbúcsúzott a vb-től, miközben a másik két Aranylabdára jelölt labdarúgó közül Lionel Messi döntős, Manuel Neuer pedig győztes lett a nyári tornán.

„Cristiano Ronaldo nem teljesített túl jól a vébén, és abban az évben, amikor világbajnokság van, ez határozza meg leginkább, hogy ki volt a legjobb – mondta Xavi a katalán Sportnak. – Nálam a legjobb Leo Messi volt, utána Philipp Lahm, majd Javier Mascherano.”

2010-ben hasonló volt a helyzet, amikor Messi egyénileg jó szezont futott, de a vb-n a válogatottal sikertelen volt. Akkor sokan Xavinak vagy Andrés Iniestának adták volna az elismerést, ám végül az argentin nyert.

A középpályás arról is beszélt, hogy csak pletyka az a híresztelés, mely szerint Messi kiváltságos helyzetben van a katalánok öltözőjében, valamint tagadta, hogy az argentin támadó nem engedte meg edzőjének, hogy lecserélje az Eibar ellen októberben.

„A róla kialakult kép teljességgel hamis. Nagyon jó, hogy az emberek bármiről beszélhetnek, de amit állítanak, az hazugság. Messi sohasem helyezi saját magát a csapat elé, teljes egyetértésben dolgozik az egész társaság. Természetesen nagyon fontos nekünk Leo, de olyat még nem láttam tőle, hogy megmondta volna Luis Enriquének, mit csináljon.”

„Holgy boldogtalan lenne? Abszolút nem, sohasem láttam még ennyire kiegyensúlyozottnak. A világ legjobb játékosa, hozzá van szokva az ilyen negatív véleményekhez. Teljesen más a helyzet, mint tavaly, amikor sérült volt. Most már újra a legjobb Messit láthatjuk a pályán.”

Xavi egy másik csapattársát is megvédte az Aranylabda-szavazással kapcsolatban. Véleménye szerint igazságtalan, hogy Luis Suárez nem került fel a 23-as listára, mert az uruguayi az eltiltásával eleget bűnhődött, de a pályán nyújtott teljesítménye alapján megérdemelte volna, hogy az év legjobbjai között emlegessék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik