Álomcsapattal Simeonéék, CR-ék és Messiék ellen

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 10:48
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán az idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben ezúttal a spanyol klubfutball történéseiből csemegézünk.

EGYESÍTSÜK ERŐINKET? EMBEREK, ELÉG LESZ EZ?!EGYESÍTSÜK ERŐINKET? EMBEREK, ELÉG LESZ EZ?!

Mivel ezen a héten a három spanyol gigász kivételesen nem robbantotta riválisai arcába az átigazolási piacot – de ne féljenek híveik, nyilvánvalóan a következő hétre, a nagy transzferhajrára tartalékolnak –, érdemes megnézni, hogyan tevékenykedett az összes többi spanyol élvonalbeli csapat. Igen, összesen, hiszen arra vagyunk kíváncsiak, hogy a 17 „másik” spanyol élcsapat igazolt-e együttesen egy olyan kezdőt, amely felvehetné a harcot az Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid trióval?

A „futnak még” szupercsapat következik.

SERGIO ASENJO

A most 25 éves kapust 2009-ben emelte ki az Atlético Madrid a Real Valladolidból, 5.5 millió eurót áldozva érte, és most nem sokkal kevesebbért adta el a Villarrealnak, korábban ott és a Málagánál is megfordult kölcsönben. „Fénykorában” az U21-es válogatott erőssége volt, előtte U19-es Európa-bajnok, ezért is csapott le rá az AM, a Fiorentinát és a Barcát is megelőzve a kegyeiért folytatott harcban. Hősünk Madridban hiába kapott azonnal lehetőséget, előbb David de Gea, aztán Thibaut Courtois szorította a kispadra, ráadásul kétszer is igen komolyan megsérült. A Villarrealban tavaly is remekelt, ez opció-érvényesítést ért, ha folytatja, megcélozhatja a felnőtt válogatott keretét, ahol időszerű a generációváltás.

Asenjo eljött az Atléticótól,a Villarrealban bizonyíthat (Fotók: Action Images)
Asenjo eljött az Atléticótól,a Villarrealban bizonyíthat (Fotók: Action Images)

Cseréje az elmúlt idényben a Celta Vigóban több elképesztő bravúrt bemutató Yoel Rodríguez, akit ugyan Luis Enrique nem vitt magával Barcelonába (noha ez yo elgondolás lett volna), de a Valenciához került kölcsönbe úgy, hogy jövő nyáron kétmillióért végleg a „denevéreseké” lehet.

DIMITRI FOULQUIER

A jobbhátvéd posztja különleges álomcsapatunkban a Granada 21 éves francia játékosáé, aki a Stade Rennes-t hagyta ott a La Liga-kalandért, 2.5 millió euró ellenében. Szintén biztosra ment a vevő, itt is egy kölcsönidény előzte meg a végleges üzletet, és az utánpótlás-válogatottak örökös tagja ebben az idényben végleg befuthat – főleg, ha a támadójátékot még hatékonyabban segíti. Korábban szélsőként szerepelt, a tavalyi U20-as világbajnokság döntőjének orosz rulettjében az ő találata döntött el mindent az uruguayiak ellen.

Tartalékja, Joaqiun „Ximo” Navarro Jiménez nem opciózott, üde kivételként, egyszerűen lejárt szerződése nevelőegyesületénél, az RCD Mallorcánál, és a transfermarkt.de szerint kétmilliót érő játékoshoz ingyen jutott hozzá az Almería.

SHKODRAN MUSTAFI

Az újonnan érkezettek csapatában a védelem feje Shkodran Mustafi: a friss világbajnok németet viszonylag olcsón, nyolcmillióért vette meg a Valencia. Egyébként a nationalelf egyik ismeretlen, szürke eminenciásaként tartották őt számon Brazíliában, de Joachim Löw nagyon bízott a Sampdoria játékosában, aki anno 2009-ben a Hamburg ificsapatától igazolt az Evertonhoz, onnan tavalyelőtt szintén ingyen a Samphoz. Csakhogy értéke az utóbbi két év alatt 100-szorosára nőtt…

Cseréje az arg Gustavo Cabral, aki már a 30-hoz közelít, de némi dél-amerikai és egy Levante-kaland után ím végleg kikötött Vigóban. A válogatott keretben is megfordult már.

NICOLÁS PAREJA

Mustafi párja az acélkemény Pareja, aki egyszer ténylegesen is magára húzhatta a címeres mezt az albicelestében, és az Argentinos Juniors, az Anderlecht, az Espanyol és a Szpartak Moszkva után immáron véglegesen aláírt a Sevillához. Lassan 31 éves, karrierje során csaknem húszmilliót fizettek érte (felét az oroszok), de két-három idény erejéig még bizton hasznosan gyilkolja az ellen csatárait Sevillában.

Nem sokkal rosszabb nála, de jóval fiatalabb a portugál Daniel Carrico, aki tizenévesen a Sporting CP tehetségeként majdnem befutott, de aztán mégsem. Mellette szól viszont, hogy az AEL Limassolból a Readingbe, onnan meg a Sevillába küzdötte fel magát, oroszlánkörmöcskéit tavaly Európában is megmutatva. Nem viccelünk, őt is egy sikeres kölcsönidény után véglegesítették meg spanyolországi állásában.

LUCAS ORBÁN

A 25 esztendős arg-spanyol balhátvéd egy éve érkezett Európába a Girondins Bordeaux által (odahaza a River Platében és a CA Tigrében profiskodott, a két klub közösen birtokolta játékjogát), most pedig ugyanannyiért, 3.5 millióért vette meg a Valencia. Pedig Orbán remekelt a Ligue 1-ben, olyannyira, hogy novemberben bemutatkozhatott a nemzeti tizenegyben. A vb-ről lemaradt ugyan, klubjában pedig Andrés Guardado és José Luis Gayá személyében komoly a konkurenciája, de a válogatott keretbe visszakerülhet, hiszen jobban szem előtt lesz.

A középen is bevethető bekk magyar eredetéről nem tudunk, de spanyol útlevéllel rendelkezik. „Mellékese” nálunk az a Roberto Canella, aki értékben nem is sokkal marad el Orbántól, s kölcsönben a Deportivo de La Corunában játszik majd az egykori sokszoros U21-es válogatott spanyol. Kész csoda: a gijóni legényke semmilyen opciós kontraktust nem írt alá.

ANDRÉ GOMES

A nyár egyik legnagyobb meglepetése a fiatal portugál, aki az aktuális spanyol átigazolási listán a kilencedik helyen áll a maga 15 milliós transzferálásával; pontosabban ennyiért vette meg újdonsült elnöke, Peter Lim még a télen, és vitte most a Valenciához egyik cégén keresztül, egy igencsak csavaros ügy keretei között. Még csak 21 éves, a védekezéshez és a támadáshoz egyaránt ért, és ha olyan különlegesen futballozik, mint ahogyan Spanyolországba került, ő lesz az új Rui Costa.

Szintén nagycsapatot járt meg a helyettes középső erősember, az olasz Fausto Rossi. A jó nevű középpályást a Juventus tolta el egy idény erejéig Córdobába, korábban a Bresciában és a Valladolidban is megfordult már kölcsönben. A spanyolok egészen 2018-ig bármikor megvehetik, a TM szerint tavaly év elején bekerült a legjobb la ligás debütánsok álomtizenegyébe. Érdekes, hogy bár az U21-es válogatottból éveken át ki sem lehetett robbantani, és a tavalyi idényt is remekül zárta, a Juvénél mégsem kapott lehetőséget a bődületes konkurencia miatt.

ESTEBAN GRANERO

Régi ismerősünk a Real Madrid egykori csodagyereke, aki még csak 27 éves, de már öt klubváltás áll mögötte. 2009-ben került a figyelem középpontjába, amikor négymillióért visszavette a Real a Getafétől, de sem ott, sem a Queens Parkban nem tudott áttörni. Két év alatt sikerrel felezte meg eszmei értékét, most négymillióért került a Real Sociedadhoz, hogy még egyszer nekifeszüljön tehetsége beteljesítésének. Az U-válogatottaknál ő is megrekedt, az örök ígéret kategóriában talán nem fog, főleg, ha a sérülések elkerülik végre.

A lengyel szűrőért, Grzegorz Krychowiakért ötmilliónál is többet fizetett a nyáron a Sevilla a Reimsnek. A francia állampolgársággal is bíró labdarúgónak a Bordeaux-ban és Nantes-ban nem igazán ment, de legutóbbi két bajnoksága nagyobb gazdáért kiáltott. Megkapta.

ÉVER BANEGA

Csapatunk karmestere az argentinok fekete báránya, a zseniális képességű karmester, ám rosszéletű férfiú, Banega. Még mindig csak 26 éves, hat és fél esztendeje 18 milliót adott a Valencia érte a Boca Juniorsnak, és Banega bebizonyította, hogy mindig van lejjebb: az új Fernando Redondo útját kellemetlen és nevetséges sérülések, üres üvegek, elbolondított donnák és büntetések kísérik, a tőle megszokott zseniális passzok és csodálatos meglátások mellett. Az ember, aki felgyújtotta Ferrariját és vidám állapotban elütötte kocsijával saját magát tankolás címén, bokáját széttörve, megfordult kölcsönben a Newell'sben és az Atléticóban is, most a Sevillától kapott segítő kezet. Szerintünk Európában az utolsót, mindenesetre szurkolunk az olimpiai és U21-es világbajnoknak.

Ha nem is ekkora tehetség Alejandro Pozuelo, mégis sokra viheti a 22 éves spanyol, akit a Swansea tavaly vett meg félmillióért a Betistől, de most nem kis meglepetésre ingyen elengedett a Rayo Vallecanóhoz. Neki nem lelke, izmai és ízületei nem bírják a topligákat, de ha egyszer összeáll…

Moreno a Benficától érkezett
Moreno a Benficától érkezett

RODRIGO MORENO

Szupergruppunk támadósorának jobb oldala is egy olyan játékosé, aki a Benficától érkezett a Valenciához a Lim-expresszel. A spanyol-brazil legényke Real-nevelésként került négy éve a portugálokhoz, majd a Boltonnál is megfordult; egyébként a nagy világbajnok Mazinho unokaöccse, így Thiago Alcántara és Rafinha unokatestvére. Az elmúlt idényben 18 gólt szórt és adott hét asszisztot. Huszonhárom éves, azaz tökéletes korban jutott élete nagy lehetőségéhez.

Sokkal jobb futballista, mint Ivan Cavaleiro, aki a portugál felnőtt válogatottban is játszott már, és hogy, hogyan nem, a Benficát hagyta oda átmenetileg, csak ő a Depor kedvéért. Eddig főleg a második ligában vitézkedett.

ALFRED FINNBOGASON

Egy remek játékossal gazdagodott a Primera División, akit ugyan tavaly „lefinneztünk”, de igazából izlandi, és 1989 elején látott hófelhőt. A Breidablik Kópavogur, a Lokeren és a Helsingborgs után a Heerenveenben futott be, 70 mérkőzésen 59 hálózörgetésének és 18 gólpasszának hála. Az Eredivisiében bronzcipő után aranyat érdemelt ki, ez egy fényesebb szerződést is hozott az éknek: a Real Sociedad kilencmilliót utalt érte. Az északi stílusú támadó (nem véletlenül legyeskedett körötte annyit a Celtic) meghódoltathatja Hispániát is, mint a régi csúnya viking időkben – látjuk őt még nagyobb had elején is.

Nincsenek rossz kilátásai Rodrigo De Paulnak sem, a húszéves arg-taljánért majd' ötmilliót áldozott a Valencia. A Racing Clubban ugyan nem rázta meg a gólfát, de szakértők szerint ami késik, nem múlik.

FELIPE CAICEDO

Közel 26 éves, és csaknem ennyi millió eurót fizettek érte karrierje során (az FC Basel, a Manchester City, a Levante, a Lokomotiv Moszkva és az al-Dzsazíra Abu Dabi), kölcsönben a Sporting CP-t és a Málagát is szolgálta; Ecuadort pedig két Copa Américán és egy világbajnokságon. Nem a legszebb napjait éli: az év elején hétmillióért került az arab világba, de onnan Mirko Vucsinics megszerzése után ingyen elengedték… A luxus-száműzött végül az Espanyolhoz került, ahol ha nem sikerül gólokkal is bizonyítani a támadósor minden helyén bevethető támadónak, akkor kiírta magát a topligákból.

A vékonycsontú brazil-olasz legénykének, Ryder Matos Santosnak inkább jövője van, mint múltja. A 21 éves csatár öt éve a Fiorentina alkalmazottja, de egyelőre nem ő az új Edmundo, pedig sok lehetőséget kapott a bizonyításra. Na, majd a Córdobában!

Nem is rossz ez az új fiúkból szubjektíven összeállított keret – de hogy milyen idény elé néz a Primera Disivión, jól jelzi a nagy trió friss arcaiból összeállított Oblak – Ansaldi, Vermaelen, Mathieu, Siqueira – J. Rodríguez, Kroos, Rakitic, Griezmann – L. Suárez, Mandzukic szupercsapat.

A PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
UD ALMERÍA
Érkezett: Tomer Hemed (RCD Mallorca, ingyen), Ximo Navarro (RCD Mallorca, i.), Rubén Rayo (Rayo Vallecano, i.), Teerasil Dangda (kölcsönbe, Muangthong United), Wellington Silva (k., Arsenal), Fran Vélez (Almería B), Julián (Sevilla), Quique (CD Guadalajara, i.), Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Edgar Méndez (kv., Tenerife), Raúl García (kv., Deportivo Alavés), Thomas (k., Atlético Madrid), Mauro dos Santos (Real Murcia, i.), Thievy Bifouma (k., Espanyol)
Távozott: Aleix Vidal (Sevilla, 3 000 000), Marcos Tébar (Brentford), Óscar Díaz (Real Valladolid, i.), Rafita (Murcia, i.), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Esteban (Real Oviedo, i.), Rodri (kv., Barcelona B), Suso (kv., Liverpool), Nélson (kv., Palermo), Marco Torsiglieri (kv., Metaliszt Harkiv), Hélder Barbosa (kv., Sporting Braga), Hans Martínez (kv., Universidad Católica), Julián (kv., Sevilla), Marcelo Silva (Las Palmas, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Borja Viguera (Deportivo Alavés, 1 000 000), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao B), Iker Guarrotxena (Athletic Bilbao B), Unai López (Athletic Bilbao B), Raúl Fernández (kv., Numancia), Inigo Ruiz de Galarreta (kv., Mirandés), Jonás Ramalho (kv., Girona), Jon Aurtenetxe (kv., Celta Vigo)
Távozott: Ander Herrera (Manchester United, 36 000 000), Inigo Pérez (Numancia, i.), Raúl Fernández (Racing Santander, i.), Jonás Ramalho (k., Girona), Unai Albizua (k., Tenerife), Iker Guarrotxena (k., Tenerife), Borja Ekiza (Eibar, i.), Inigo Ruiz de Galarreta (k., Real Zaragoza)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Antoine Griezmann (Real Sociedad, 30 000 000), Mario Mandzukic (Bayern München, 22 000 000), Jan Oblak (Benfica, 16 000 000), Guilherme Siqueira (Granada, 10 000 000), Ángel Correa (San Lorenzo, 6 000 000), Miguel Ángel Moya (Getafe, 3 000 000), Leo Baptistao (kv., Real Betis), Sílvio (kv., Benfica), Rubén Pérez (kv., Elche), Saúl Níguez (kv., Rayo Vallecano), Sergio Asenjo (kv., Villarreal), Roberto Jiménez (kv., Olimpiakosz), Borja Bastón (kv., Deportivo La Coruna), Josuha Guilavogui (kv., St.-Étienne), Óliver Torres (kv., Villarreal), Jesús Gámez (Málaga, 2 500 000), Cristian Ansaldi (k., Zenit), Raúl Jiménez (CF América, 10 500 000), André Moreira (GD Ribeirao)
Távozott: Diego Costa (Chelsea, 38 000 000), Filipe (Chelsea, 20 000 000), David Villa (New York City), Diego (Fenerbahce, i.), Adrián (Porto, 11 000 000), Óliver Torres (k., Porto), Roberto Jiménez (Olympiakosz, 6 000 000), Sergio Asenjo (Villarreal, 5 000 000), Rubén Pérez (k., Torino), Daniel Aranzúbia (szabadlista), Thibaut Courtois (kv., Chelsea), José Sosa (kv., Metaliszt Harkiv), Javier Manquillo (k., Liverpool), Thomas (k., Almería), Josuha Guilavogui (k., VfL Wolfsburg, 4 000 000), André Moreira (k., Moreirense), Leo Baptistao (k., Rayo Vallecano)
FC BARCELONA
Érkezett: Luis Suárez (Liverpool, 81 000 000), Jérémy Mathieu (Valencia, 20 000 000), Ivan Rakitic (Sevilla, 18 000 000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, 12 000 000), Claudio Bravo (Real Sociedad, 12 000 000), Denís Suárez (Barcelona B), Jordi Masip (Barcelona B), Keirrison (kv., Coritiba), Bojan Krkic (kv., Ajax Amsterdam), Gerard Deulofeu (kv., Everton), Rafinha (kv., Celta Vigo), Thomas Vermaelen (Arsenal, 10 000 000)
Távozott: Cesc Fabregas (Chelsea, 33 000 000), Alexis Sánchez (Arsenal, 37 800 000), Victor Valdés (szl.), Cristian Tello (k., Porto, 2 000 000), Denís Suárez (k., Sevilla), Isaac Cuenca (Deportivo La Coruna, i.), Jonathan dos Santos (Villarreal, 2 000 000), Oier Olazábal (Granada, i.), Keirrison (Coritiba, i.), José Manuel Pinto (szl.), Carles Puyol (visszavonult), Bojan Krkic (Stoke City, 5 000 000), Gerard Deulofeu (k., Sevilla), Ibrahim Afellay (k., Olympiakosz)
CELTA VIGO
Érkezett: Joaquín Larrivey (Rayo Vallecano, i.), Carles Planas (Barcelona B), Sergi Gómez (Barcelona B), Gustavo Cabral (Arsenal de Sarandí, i.), Pablo Hernández (O’Higgins, 1 600 000), Rubén Blanco (Celta Vigo B), Cristian Bustos (kv., Sporting Gijón), Jota (kv., Eibar), Jonathan Vila (kv., Beitar Jerusalem), Samuel Llorca (kv., Deportivo Alavés), Nemanja Radoja (FK Vojvodina, 900 000)
Távozott: Samuel Llorca (k., Real Valladolid), Cristian Bustos (RCD Mallorca, i.), Jonathan Vila (Real Oviedo, i.), Mario Bermejo (visszavonult), Gustavo Cabral (kv., Arsenal de Sarandí), Rafinha (kv., Barcelona), Jon Aurtenetxe (kv., Athletic Bilbao), Inigo López (kv., PAOK), Welliton (kv., Szpartak Moszkva), Yoel Rodríguez (k., Valencia), Jota (Brentford, 1 500 000)
FC CÓRDOBA
Érkezett: Federico Cartabia (k., Valencia), Matos (k., Fiorentina), Fidel (k., Elche), Mike Havenaar (Vitesse, i.), Deivid (Las Palmas, i.), José Carlos (Rayo Vallecano, i.), Patrick Ekeng Ekeng (Lausanne, i.), Aritz López Garai (Sporting Gijón, i.), Dani Pinillos (Córdoba B), Dani Pinillos (Córdoba B), Javi Cabezas (kv., Écija), Jaime Astrain (kv., Cartagena), Joselu (kv., Real Jaén), Alekszandar Pantics (k., Villarreal), Inigo López (PAOK Szaloniki, i.), Fausto Rossi (k., Juventus), José Ángel Crespo (k., Bologna), Borja García (k., Real Madrid B)
Távozott: Fran Cruz (k., Alcorcón), Arturo Rodríguez (k., Alcorcón), Jaime Astrain (Real Jaén, i.), Bernardo (k., Racing Santander), Javi Cabezas (k., Huesca), Pelayo (kv., Elche), Ulises Dávila (kv., Chelsea), Aritz López Garai (kv., Sporting Gijón), Pedro Sánchez (Real Zaragoza, i.), Nwankwo Obiora (Académica Coimbra, i.), Samu (k., Lugo)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Lucas (k., PAOK), Roberto Canella (k., Sporting Gijón), Isaac Cuenca (Barcelona, i.), José Rodríguez (k., Real Madrid B), Rudy (kv., Belenenses), Luis Farina (k., Benfica), Haris Medunjanin (Gaziantepspor, i.), Ivan Cavaleiro (k., Benfica)
Távozott: Luis Fernández (k., Lugo), Carlos Marchena (szl.), Antonio Núnez (Recreativo Huelva, i.), Borja Bastón (kv., Atlético Madrid), Ibrahim Sissoko (kv., VfL Wolfsburg), Bryan Rabello (kv., Sevilla), Diego Ifrán (kv., Real Sociedad), Rudy (Skoda Xanthi)
SD EIBAR
Érkezett: Raúl Navas (k., Real Sociedad), Ángel Rodríguez (Levante, i.), Javi Lara (Ponferradina, 12 000), Jaime Jiménez (Real Valladolid, i.), Dani García (Real Sociedad B, i.), Julen Iriarte (kv., Logronés), Abraham (Real Zaragoza), Borja Ekiza (Athletic Bilbao, i.), Dani Nieto (Barcelona B, 150 000), Manu del Moral (k., Sevilla), Federico Piovaccari (k., Sampdoria), Iosu Ozkoidi (Real Sociedad B, i.), Derek Boateng (Rayo Vallecano, i.)
Távozott: Raúl Navas (Real Sociedad, i.), Urko Vera (Mirandés, i.), Matías Ibánez (Lanús, i.), David Mainz (Lárisza, i.), Diego Jiménez (Olímpic Xativa, i.), Yuri Berchiche (kv., Real Sociedad), Gilvan Gomes (kv., Hércules Alicante), Alain Eizmendi (kv., Real Sociedad B), José Luis Morales (kv., Levante), Jota (kv., Celta Vigo), Dani García (kv., Real Sociedad B), Aitor Arregi (k., Cádiz), Iosu Ozkoidi (k., Eibar), Aitor Ortega Asenjo (k., Amorebieta)
FC ELCHE
Érkezett: Mario Pasalic (k. Chelsea), Jonathas (k., Pescara), Przemyslaw Tyton (k., PSV), Pedro Mosquera (Getafe, i.), Adrián González (Rayo Vallecano, i.), Pelayo (kv., Córdoba), Diego Rivas (kv., Tenerife), Enzo Roco (k., Universidad Católica, 750.000), José Ángel Alonso (Elche Ilicitano), Víctor Rodríguez (Real Zaragoza, i.)
Távozott: Fidel (k., Córdoba), Sergio Mantecón (Cádiz, i.), Manu del Moral (kv., Sevilla), Carles Gil (kv., Valencia B), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Alberto Botía (kv., Sevilla), Javi Márquez (kv., RCD Mallorca), Richmond Boakye (kv., Juventus), Pelayo (k., Lugo), Alberto Rivera (visszavonult), Charlie I’Anson (k., Alcorcón), Carlos Sánchez (Aston Villa, 6 000 000), Cristian Sapunaru (szerződését felbontották)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Felipe Caicedo (al-dzsazíra Abu Dabi, i.), Anaitz Arbilla (Rayo Vallecano), Salva Sevilla (Real Betis, i.), Pau López (Espanyol B), Christian Alfonso (kv., Alcorcón), Cristian Gómez (kv., Real Madrid B), Sergio Tejera (kv., Deportivo Alavés), Thievy Bifouma (kv., West Bromwich), Carlos Clerc (kv., Sabadell), Paco Montanés (Real Zaragoza, 1 000 000), Álvaro González (Real Zaragoza, 1 100 000), Lucas Vázquez (k., Real Madrid B)
Távozott: Pizzi (kv., Benfica), Sidnei (kv., Benfica), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jhon Córdoba (kv., Chiapas), Sergio Tejera (k., Deportivo Alavés), Cristian Gómez (k., Girona), Thievy Bifouma (k., Almería)
FC GETAFE
Érkezett: Karim Yoda (Astra Giurgiu, i.), Fredy Hinestroza (k., La Equidad), Jonathan López (Vería, i.), Álvaro Vázquez (kv., Swansea City), Álex Pérez (kv., Recreativo Huelva), Vicente Guaita (Valencia, i.), Míchel (k., Valencia)
Távozott: Miguel Ángel Moya (Atlético Madrid, 3 000 000), Ciprian Marica (Torku Konyaspor, i.), Pedro Mosquera (Elche, i.), Jaime Gavilán (Levante, i.), Lisandro López (kv., Benfica)
GRANADA
Érkezett: Lisandro López (k., Benfica ), Javi Márquez (RCD Mallorca, i.), Jean-Sylvain Babin (Alcorcón, i.), Dimitri Foulquier (Stade Rennes), Daniel Larsson (Real Valladolid, i.), Juan Carlos Pérez (k., Sporting Braga), Abdoul Sissoko (k., Udinese), Juan Carlos Paredes (Barcelona Guayaquil), Oier Olazábal (Barcelona, i.), Molla Wague (Caen, i.), Essaid Belkalem (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Real Jaén), Jona (kv., Real Jaén), Gai Asszulin (kv., Hércules Alicante), Héctor Yuste (kv., Hércules Alicante), Borja Gómez (kv., Hércules Alicante), Juanma Ortiz (kv., Hércules Alicante), David Ferreiro (kv., Hércules Alicante), Toti (kv., Deportivo Alavés), Pape Diakhaté (kv., Kayseri Erciyesspor), Guilherme Siqueira (kv., Benfica), Allan (kv., Udinese), Alfredo Ortuno (kv., Girona), Jon Ander Garrido (kv., Cádiz), Hasszan Jebda (kv., Udinese), Alexis Zapata (kv., Sassuolo), Rubén Rochina (Blackburn Rovers), Jhon Córdoba (Jaguares, 1 830 000)
Távozott: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid, 10 000 000), Allan (Udinese, 3 000 000), Jaszin Brahimi (Porto, 8 500 000), Brayan Angulo (Ludogorec Razgrad, 1 500 000), Juan Carlos Paredes (Watford), Molla Wague (k., Udinese), David Ferreiro (Lugo), Jona (k., Cádiz), Toti (Deportivo Alavés), Toti (Deportivo Alavés), Ritchie Kitoko (kv., Aszterasz Tripolisz), Jon Ander (Cádiz, i.), Alexis Zapata (Udinese), Allan Nyom (kv., Udinese), Alexandre Coeff (kv., Udinese), Oresztisz Karnezisz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Dimitri Foulquier (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Michael Pereira (kv., RCD Mallorca), Tiago Ilori (kv., Liverpool), Josan (k., Huesca), Jon Ander Garrido (Cádiz, i.), Gai Assulin (RCD Mallorca)
UD LEVANTE
Érkezett: Rafael Martins (Audax Sao Paulo, i.), Víctor Pérez (k., Real Valladolid), Jaime Gavilán (Getafe, i.), Víctor Camarasa (Levante B), Iván López (kv., Girona), José Luis Morales (kv., Eibar), Roger (kv., Real Zaragoza), Aloys Nong (kv., Recreativo Huelva), Jesús Fernández (Real Madrid, 500 000), Diego Marino (k., Real Valladolid)
Távozott: Roger (k., Real Valladolid), Sérgio da Silva Pinto (Fortuna Düsseldorf), Pedro Ríos (Recreativo Huelva, i.), Ángel Rodríguez (Eibar, i.), Miguel Pallardó (szl.), Nagore (Alcorcón, i.), Babá (kv., Sevilla), Keylor Navas (Real Madrid, 10 000 000)
FC MÁLAGA
Érkezett: Luis Alberto (k., Liverpool), Roberto Rosales (Twente), Ricardo Horta (Vitória Setúbal, 800 000), Arthur Boka (VfB Stuttgart, i.), Recio (kv., Granada), Roberto Chen (kv., Zulte-Waregem), Bobley Anderson (kv., Zulte-Waregem), Guillermo Ochoa (Ajaccio, i.), Miguel Torres (Olympiakosz, i.)
Távozott: Willy Caballero (Manchester City, 8 000 000), Bartlomiej Pawlowski (kv., Widzew Lódz), Munir el-Hamdaui (kv.,Fiorentina), Nordin Amrabat (kv., Galatasaray), Olekszandr Jakovenko (kv., Fiorentina), Eliseu (Benfica, 1 000 000), Jesús Gámez (Atlético Madrid, 2 500 000), Eliseu (Benfica, 1 000 000)
REAL MADRID
Érkezett: Toni Kroos (Bayern München, 30 000 000), James Rodríguez (Monaco, 80 000 000), Nuri Sahin (kv., Borussia Dortmund), Gyenyisz Cserisev (kv., Sevilla), Keylor Navas (Levante, 10 000 000)
Távozott: Álvaro Morata (Juventus, 20 000 000), Nuri Sahin (Borussia Dortmund, 7 000 000), Casemiro (k., Porto, 1 500 000), Gyenyisz Cserisev (k., Villarreal), Jesús Fernández (Levante, 500.000), Diego López (Milan, i.)
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Alfred Finnbogason (Heerenveen, 8 000 000), Joseba Zaldua (Real Sociedad B), Jon Gaztanaga (Real Sociedad B), Raúl Navas (Eibar, i.), Inaki Urkizu (Sestao River), Yuri Berchiche (kv., Eibar), Mikel Abaroa (kv., Real Unión), Óscar Vega (kv., Real Unión Irún), Liassine Cadamuro (kv., RCD Mallorca), Diego Ifrán (kv., Deportivo La Coruna), Gerónimo Rulli (k. Estudiantes), Esteban Granero (Queens Park, 4 000 000)
Távozott: Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 30 000 000), Claudio Bravo (Barcelona, 12 000 000), Javi Ros (RCD Mallorca, i.), Raúl Navas (k., Eibar), Mikel Abaroa (Logronés, i.), Inaki Urkizu (k., Real Unión), José Ángel (kv., AS Roma), Esteban Granero (kv., Queens Park), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt, 3 200 000), Diego Ifrán (k., Tenerife), Óscar Vega (k., Irún)
FC SEVILLA
Érkezett: Daniel Carrico (Reading, 1 800 000), Iago Aspas (k., Liverpool), Denís Suárez (k., Barcelona), Grzegorz Krychowiak (Stade Reims, 5 500 000), Aleix Vidal (Almería, 3 000 000), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva, 2 500 000), Mariano Barbosa (Las Palmas, 150 000), Manu del Moral (kv., Elche), Alberto Botía (kv., Elche), Javi Hervás (kv., Hércules Alicante), Babá (kv., Levante), Diego Perotti (kv., Boca Juniors), Raul Rusescu (kv., Sporting Braga), Julián (kv., Almería), Bryan Rabello (kv., Deportivo La Coruna), Miroslav Stevanovic (kv., Deportivo Alavés), Tiberio Guarente (kv., Chievo Verona), Alejandro Arribas (Osasuna, i.), Gerard Deulofeu (k., Barcelona), Éver Banega (Valencia, 2 500 000)
Távozott: Ivan Rakitic (Barcelona, 18 000 000), Diego Perotti (Genoa, 300 000), Julián (Almería), Marko Marin (kv., Chelsea), Nicolás Pareja (kv., Szpartak Moszkva), Daniel Carrico (kv., Reading), Stéphane Mbia (kv., Queens Park), Gyenyisz Cserisev (kv., Real Madrid), Tiberio Guarente (Empoli, i.), Javi Hervás (k., Sabadell), Alberto Botía (Olympiakosz, 2 000 000), Alberto Moreno (Liverpool, 18 000 000), Manu del Moral (k., Eibar)
FC VILLARREAL
Érkezett: Sergio Asenjo (Atlético Madrid, 5 000 000), Antonio Rukavina (Real Valladolid, i.), Javier Espinosa (Barcelona B, i.), Gyenyisz Cserisev (k., Real Madrid), Hernán Pérez (Olympiakosz), Matías Nahuel (Villarreal B), Jonathan dos Santos (Barcelona, 2 000 000), Aitor Fernández (Villarreal B), Jonathan de Guzmán (kv., Swansea City), Gerard Moreno (kv., RCD Mallorca), Luciano Vietto (Racing Club, 5 500 000), Víctor Ruiz (k., Valencia)
Távozott: Jérémy Perbet (Basaksehir), Sergio Asenjo (kv., Atlético Madrid), Joan Román (kv., Barcelona B), Óliver Torres (kv., Atlético Madrid), Jonathan Pereira (k., Rayo Vallecano), Javier Aquino (k., Rayo Vallecano), Alekszandar Pantics (k., Córdoba), Pablo Iniguez (k., Girona), Jonathan de Guzmán (Napoli, 6 000 000)
VALENCIA
Érkezett: André Gomes (Benfica, 15 000 000), Carles Gil (Valencia B), Rodrigo de Paul (Racing Club, 4 800 000), José Luis Gayá (Valencia B), Aly Cissokho (kv., Liverpool), Jonathan Viera (kv., Rayo Vallecano), Adil Rami (kv., Milan), Éver Banega (kv., Newell’s), Dorlan Pabón (kv., Sao Paulo), Hélder Postiga (kv., Lazio), Andrés Guardado (kv., Bayer Leverkusen), Nicolás Otamendi (kv., Atlético Mineiro), Yoel Rodríguez (k., Celta Vigo), Rodrigo Moreno (k., Benfica), Shkodran Mustafi (Sampdoria, 9 200 000), Lucas Orbán (Girondins Bordeaux, 3 500 000), Joao Cancelo (k., Benfica), Bruno Zuculini (k., Manchester City)
Távozott: Adil Rami (Milan, 4 250 000), Juan Bernat (Bayern München, 10 000 000), Federico Cartabia (k., Córdoba), Dorlan Pabón (Monterrey, 6 000 000), Philippe Senderos (Aston Villa, i.), Ricardo Costa (al-Szailija, i.), Seydou Keita (AS Roma, i.), Oriol Romeu (kv., Chelsea), Eduardo Vargas (kv., Napoli), Jérémy Mathieu (Barcelona, 20 000 000), Vicente Guaita (Getafe, i.), Míchel (k., Getafe), Aly Cissokho (Aston Villa, 2 500 000), Víctor Ruiz (k., Villarreal), Éver Banega (Sevilla, 2 500 000), Vinícius Araújo (k., Standard Liege)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Antonio Amaya (Real Betis, i.), Jozabed Sánchez (Real Jaén, i.), Derek Boateng (Fulham, i.), Manucho (Real Valladolid, i.), Alex Moreno (RCD Mallorca B, i.), Quini (Real Madrid B, i.), Jorge Morcillo (Recreativo Huelva, i.), Diego Aguirre (Toledo, i.), Adrián Embarba (Rayo Vallecano B), Alejandro Pozuelo (Swansea City, i.), Jonathan Pereira (k., Villarreal), Javier Aquino (k., Villarreal), Gaël Kakuta (k., Chelsea), Abdoulaye Ba (k., Porto), Licá (k., Porto), Johan Mojica (Deportivo Cali, 500 000), Cristian Álvarez (k., San Lorenzo), Leo Baptistao (k., Atlético Madrid)
Távozott: Anaitz Arbilla (Espanyol), Joaquín Larrivey (Celta Vigo, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, i.), Razvan Rat (PAOK, i.), Adrián González (Elche, i.), Sebastián Fernández (Nacional Montevideo, i.), Rubén (Almería, i.), Nery Castillo (szl.), José Carlos (Córdoba, i.), Alberto Perea (UE Llagostera, i.), Johan Mojica (kv., Deportivo Cali), Saúl Níguez (kv., Atlético Madrid), Christian Cueva (kv., Unión Espanola), Iago Falqué (kv., Tottenham Hotspur), Jonathan Viera (kv., Valencia), Samuele Longo (kv., Inter), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Borja López (kv., Monaco), Leonel Galeano (kv., Independiente), Johan Mojica (k., Real Valladolid), Derek Boateng (Eibar, i.)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
CA OSASUNA
Érkezett: Javier Flano (Mirandés, i.), Roland Lamah (kv., Swansea City), David Timor (kv., Girona), Jon Echaide (kv., Hércules Alicante), Roberto Santamaría (Ponferradina), Dzsavad Nekunam (al-Kuvait SC)
Távozott: Oriol Riera (Wigan Athletic, 2 500 000), Roland Lamah (szl.), Emiliano Armenteros (Chiapas, i.), Lolo (szl.), Marc Bertrán (szl.), Cristian Lobato (szl.), Nino (szl.), Eneko Satrústegui (szl.), Patxi Punal (visszavonult), Javi Acuna (kv., Watford), Alejandro Arribas (Sevilla, i.), David Timor (Real Valladolid, i.), Joan Oriol (Blackpool), Andrés Fernández (Porto, 2.500.000), Álvaro Cejudo (Real Betis, i.), Damia (Middlesbrough, i.)
REAL VALLADOLID
Érkezett: André Leeo (Pacos Ferreira), Javi Chica (Real Betis Sevilla, i.), Roger (k., Levante), Samuel Llorca (k., Celta Vigo), Chus Herrero (Girona, i.), Dani Hernández (kv., Aszterasz Tripolisz), Gilberto García (kv., Independiente), Óscar Díaz (Almería, i.), Johan Mojica (k., Rayo Vallecano), David Timor (Osasuna)
Távozott: Antonio Rukavina (Villarreal, i.), Javi Guerra (Cardiff City, i.), Daniel Larsson (Granada, i.), Víctor Pérez (k., Levante), Manucho (Rayo Vallecano, i.), Humberto Osorio (Dorados, i.), Valdet Rama (szl.), Jaime Jiménez (Eibar, i.), Heinz Barmettler (szl.), Javier Baraja (szl.), Fausto Rossi (kv., Juventus), Stefan Mitrovics (kv., Benfica), Diego Marino (k., Levante)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Jorge Casado (Real Madrid B, i.), Francisco Molinero (Real Murcia, i.), Dani Pacheco (Alcorcón, i.), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), Bruno González (Tenerife), Caro (Real Betis B), Ezequiel Calvente (kv., Recreativo Huelva), Vincenzo Rennella (kv., Lugo), Álex Martínez (kv., Real Murcia), Stephan Andersen (kv., Go Ahead Eagles), Álvaro Cejudo (Osasuna, i.)
Távozott: Joan Verdú (Banijasz, i.), Salva Sevilla (Espanyol, i.), Javi Chica (Real Valladolid, i.), Antonio Amaya (Rayo Vallecano, i.), Nacho (szl.), Stephan Andersen (Köbenhavn, i.), Juan Carlos Pérez (kv., Sporting Braga), Leo Baptistao (kv., Atlético Madrid), Dídac Vila (kv., Milan), Alfred N’Diaye (kv., Sunderland), Guillermo Sara (kv., Atlético de Rafaela), Braian Rodríguez (k., Numancia)
vastag betűvel az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik