Abidal: Dani Alves nekem akarta adni a máját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.15. 22:12
null
Abidal (jobbra) és Dani Alves nem csak csapattársak voltak, hanem igazi jó barátok (Fotó: action Images – archív)
Éric Abidal a napokban nagy port kavaró nyilatkozatot tett a francia L'Équipe napilap hasábjain a Barcelonával kapcsolatban, és a Monaco védője most a Catalunya Radiónak is interjút adott, amelyben tisztába tette viszonyát a katalán klubbal, és egy megdöbbentő felajánlásról is beszélt, amelyet jó barátja és korábbi csapattársa, Dani Alves tett.

Nincs problémám a Barcelonával. Minden alá volt írva, és amit a klub állít, igaz, ahogyan az is, amit én mondtam. Senkivel sincs gondom. Sem Sandro Rosell-lel, sem Zubizarretával, sem Vilanovával, sem a szurkolókkal. Minden rendben van. Ugyanolyan örömmel térek vissza a Barcelonához, amely mindig jellemző volt rám a klubnál" – válaszolta Abidal arra a felvetésre, hogy a Barcelona cáfolta a L'Équipe-ben megjelent állításait.

Megállapodásom van a Barcával, hogy amikor befejezem az aktív labdarúgást, akkor a klub világszerte megtalálható akadémiáinak az igazgatója leszek, és szinte biztosan elfogadom ezt az ajánlatot" – tette hozzá a védő, aki úgy fogalmazott, szívesen maradt volna a gránátvörös-kékeknél, de az még fontosabb volt számára, hogy folytathassa a futballt.

„Én magam is kételkedtem benne, hogy képes leszek folytatni. Most tökéletes állapotban vagyok, de nagyon gyakran felülvizsgálatokra kell járnom."

Abidal elárulta, Josep Guardiola valóban magával akarta vinni őt a Bayern Münchenhez, de „ott nem ő dönt, ő az edző, és orvosi szempontból komplikált volt az esetem. A Bayern vezetői és orvosai nem akartak kockáztatni, de ezt abszolút megértem. Így is hálás vagyok" – mondta Abidal, aki barátja, Dani Alves óriási felajánlásáról is szót ejtett.

„A történetem Danival távolabbra nyúlik vissza annál, hogy átvette a 22-es mezemet. Amikor meg kellett műteni engem, nekem akarta adni a máját. Természetesen nem lehetett, mivel profi futballista. De a kapcsolatunk több a barátságnál" – jelentette ki a 34 éves futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik