A Sevilla vezetői menesztették Álvarezt

Vágólapra másolva!
2010.09.27. 09:26
null
Álvareznek új állás után kell néznie <br />(Fotó: Action Images)
A spanyol &eacute;lvonalbeli labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;gban szereplő Sevilla vezetős&eacute;ge az &uacute;jonc H&eacute;rcules elleni, tegnapi veres&eacute;g ut&aacute;n (2&ndash;0) menesztette a csapat vezetőedzőj&eacute;t, Antonio &Aacute;lvarezt, akit Gregorio Manzano v&aacute;lt a kispadon.

Antonio Álvarez a legutóbbi szezon 29. fordulójában vette át az andalúziai együttes irányítását Manolo Jiménez menesztése után. Vele a bajnokság hátralévő szakaszában hatszor győzött és négyszer veszített a csapat. Ez elég volt a Bajnokok Ligája-induláshoz, valamint a Sevilla megnyerte a spanyol Király-kupát.

A nyáron azonban a Barcelona ellen elveszített spanyol Szuperkupa után (a Sevilla hiába nyert 3–1-re az első meccsen, a visszavágót 4–0-ra elbukta a Camp Nouban), a Bajnokok Ligája rájátszásában is elvérzett Álvarez csapata: a portugál Braga ellen búcsúzott kettős vereséggel.

A klubvezetők a nyáron még megerősítették a posztján a korábban sokáig a Sevillában futballozó, majd a klub másodedzőjeként dolgozó szakembert, ám a Hércules elleni vereség után elfogyott a türelem, mert az andalúziai együttes eddig mindössze nyolc pontot szerzett a bajnokságban (két győzelem, két döntetlent, egy vereség), és az Európa-ligában 1–0-ra kikapott a PSG-től hazai pályán.

Az Álvarezt váltó Gregorio Manzano nagy tapasztalattal rendelkezik: az 54 éves szakember – többek között – a Valladolid, az Atlético Madrid és a Málaga mellett legutóbb a Mallorca vezetőedzője volt, amellyel jól szerepelt, ám a klub anyagi nehézségei miatt nem hosszabbították meg a szerződését. A szezon végéig kinevezett Manzano ma késő délután tartja első edzését a Sevillánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik