Álvareznek új állás után kell néznie
(Fotó: Action Images)

Antonio Álvarez a legutóbbi szezon 29. fordulójában vette át az andalúziai együttes irányítását Manolo Jiménez menesztése után. Vele a bajnokság hátralévő szakaszában hatszor győzött és négyszer veszített a csapat. Ez elég volt a Bajnokok Ligája-induláshoz, valamint a Sevilla megnyerte a spanyol Király-kupát.

A nyáron azonban a Barcelona ellen elveszített spanyol Szuperkupa után (a Sevilla hiába nyert 3–1-re az első meccsen, a visszavágót 4–0-ra elbukta a Camp Nouban), a Bajnokok Ligája rájátszásában is elvérzett Álvarez csapata: a portugál Braga ellen búcsúzott kettős vereséggel.

A klubvezetők a nyáron még megerősítették a posztján a korábban sokáig a Sevillában futballozó, majd a klub másodedzőjeként dolgozó szakembert, ám a Hércules elleni vereség után elfogyott a türelem, mert az andalúziai együttes eddig mindössze nyolc pontot szerzett a bajnokságban (két győzelem, két döntetlent, egy vereség), és az Európa-ligában 1–0-ra kikapott a PSG-től hazai pályán.

Az Álvarezt váltó Gregorio Manzano nagy tapasztalattal rendelkezik: az 54 éves szakember – többek között – a Valladolid, az Atlético Madrid és a Málaga mellett legutóbb a Mallorca vezetőedzője volt, amellyel jól szerepelt, ám a klub anyagi nehézségei miatt nem hosszabbították meg a szerződését. A szezon végéig kinevezett Manzano ma késő délután tartja első edzését a Sevillánál.