A Celta előnnyel utazhat a Bernabéuba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2012.12.13. 00:03
null
Mario Bermejo (jobbra) ünnepli a gólját (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 2–1-re kikapott a Celta Vigo otthonában a labdarúgó Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, míg az Atlético Madrid 3–0-ra nyert otthon a Getafe ellen.

Az első nagyobb helyzet az Adán – Arbeloa, Varane, Pepe, Carvalho – Alonso, Essien – Di María, Modric, C. Ronaldo – Benzema kezdővel felálló Real Madrid előtt adódott az első negyedóra végén, amikor Cristiano Ronaldo beadásáról Luka Modric maradt le nem sokkal.


ATLÉTICO MADRID: MEGY EZ FALCAO NÉLKÜL IS
Az Atlético Madridot irányító Diego Simeone elvetette a rotáció lehetőségét, és a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát a Getafe ellen. A piros-fehérektől azonban hiányzott Radamel Falcao, aki a meccs előtt nem sokkal kisebb izomsérülést szenvedett, és nem akarták megkockáztatni a játékát. A hiánya azonban nem látszott meg csapatán, amely egyértelműen a Getafe fölé nőtt, és brazil gólokkal valószínűleg eldöntötte a továbbjutást. Diego Costa duplázott, az Atlético harmadik (időrendben második) találatát pedig Filipe jegyezte.

A „válasz" szinte postafordultával érkezett, Roberto Lago játszotta meg Pak Csu Jungot, aki azonban nem találta el a kaput. Az Arsenal által kölcsönadott dél-koreai támadó a későbbiekben is aktív maradt, az első félidő végén egy ellentámadás során szintén közel járt a gólhoz. Ekkor már nem volt az eső áztatta pályán Karim Benzema, akit sérülés miatt le kellett cserélni.

A szünetben már külső kényszer nélkül határozta el magát újabb változtatásra José Mourinho, Ángel Di María helyére Mesut Özilt küldte be. Ez sem hozta meg azonban a portugál edző által remélt hatást, olyannyira nem, hogy az 56. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést. A dán válogatott Michael Krohn-Dehli a bal oldalról rúgta keresztbe a kapu előtt a labdát, és bár két Celta-játékos is lesen volt, a hosszú saroknál érkező Mario Bermejo a védők vonalából indult, lapos lövését pedig Antonio Adán nem tudta hárítani. 1–0

A Real rosszabbul is járhatott volna, hiszen a gól előtt Cristiano Ronaldo hátulról csúnyán odapakolt Hugo Mallónak, de nem kapott érte sárga lapot, amelyből korábban már begyűjtött egyet.

C. Ronaldo kínjában mosolygott, bár a végén szerzett egy
szép és rendkívül fontos gólt
C. Ronaldo kínjában mosolygott, bár a végén szerzett egy szép és rendkívül fontos gólt

A madridiak hátrányba kerülve megpróbáltak rákapcsolni – immár az Essient váltó Kakával a soraikban –, ennek következtében Sergio Álvareznek be kellett mutatnia néhány nagyobb védést. Az újabb gólt azonban ismét a Celta szerezte, mégpedig a csupán két perce a pályán lévő Cristian Bustos bombájának köszönhetően. 2–0

Ezzel az eredménnyel a vigóiak már reális továbbjutási eséllyel utazhattak volna a visszavágóra, a hajrában azonban Cristiano Ronaldo „belerondított" a hazaiak számára csodásan festő képbe. Xabi Alonso löbbölt a védők mögé, a leshatárról kilépő portugál pedig ballal, dropból lőtt a kapuba. 2–1

A 90. percben Modric akár ki is egyenlíthetett volna, de Sergio Álvarez eszén ezúttal sem tudott túljárni, így a Celta Vigo egygólos előnnyel várhatja a visszavágót.

CELTA VIGO–REAL MADRID 2–1
SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Celta Vigo–Real Madrid 2–1 (Bermejo 56., Bustos 78., ill. C. Ronaldo 87.)
Atlético Madrid–Getafe 3–0 (D. Costa 18., 87. – a másodikat 11-esből, Filipe 80.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Córdoba–FC Barcelona 0–2 (Messi 11. , 74.)
Mallorca–Sevilla 0–5 (Negredo 13., 18., Medel 26., Botia 47., Luna 84.)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Athletic Bilbao–Eibar 1–1 (Aduriz 89., ill. Arruabarrena 72. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik