Messit gyakran csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani a Real Madrid védői, de a meccs végén betalált
Fotó: Reuters
Messit gyakran csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani a Real Madrid védői, de a meccs végén betalált

Úgy tűnik, Johan Cruyffnak, a Barcelona korábbi kiválóságának nem elég, hogy a katalán csapat megnyerte a Real Madrid elleni spanyol csúcsrangadót. A holland szakember elégedetlen volt Lionel Messi teljesítményével.

Cruyff szerint az argentin klasszis magának köszönheti, hogy a „királyi gárda” futballistái rengetegszer szabálytalankodtak vele, mivel nem helyezkedett elég közel az ellenfél tizenhatosához.

„A madridiak szinte az egész meccsen rugdosták Messit, de emiatt részben ő a hibás – mondta Cruyff az El Periodicónak. – Ha a pálya középső részén játszol, akkor sokat szabálytalankodnak ellened. A realosok tudták, hogy középen büntetlenül megállíthatják Messit.”

„Ha a vendégek tizenhatosának közelében mozgott volna, veszélyes szabadrúgásokat harcolhatott volna ki, vagy akár büntetőt – tette hozzá a holland szakember. – Ha úgyis tudod, hogy fel fognak rúgni, akkor legalább úgy csináld, hogy a csapatod előnyhöz jusson a szabálytalanságból.”

Cruyff azt is elismerte, hogy a Real jól játszott a Barcelona ellen, és úgy vélte, hogy más taktikával akár hatgólos vereségbe is beleszaladhattak volna a madridiak.

„Jól alkalmazkodtak a körülményekhez – mondta Cruyff. – Ha jobban kitámadtak volna, akkor hat gólt is rúghattunk volna nekik.”