Messi a pályán kívül is sportszerűen viselkedik Ronaldóval
Fotó: Action Images (archív)
Messi a pályán kívül is sportszerűen viselkedik Ronaldóval

Úgy tűnik, hogy Lionel Messi nem változik meg, legalábbis ami a szerénységet illeti. Persze a Barcelona játékosa elismerte, hogy örülne, ha egyszer őt választanák az év legjobb futballistájának, de más szempontokat fontosabbnak tart.

„Mindegyik játékos boldog lenne, ha az év játékosának választanák, ahogy én is, de nem kaptam meg ezt az elismerést – mondta Messi. – Számomra fontosabb az Aranylabdánál az, hogy a Barcelonával és az argentin válogatottal érjek el sikereket.”

A 2007-ben a harmadik helyen végző, idén pedig a második legjobbnak választott argentin sztár elárulta, egyáltalán nem csalódott az eredmény miatt.

„Nincs okom csalódottnak lenni, ahogy korábban is elmondtam, nem számítottam arra, hogy én nyerek – mondta Messi. – Ahogy eddig is, tovább dolgozom, és mindent megteszek a csapatom sikeréért.”

„Úgy vélem, hogy Cristiano Ronaldo győzelme teljesen megérdemelt volt, igazságos döntés született – tette hozzá. – Fantasztikus idényen van túl, kiváló munkát végzett az elmúlt időszakban.”

Messi számára az lenne az igazi karácsonyi ajándék, ha „a Barca megnyerné a következő mérkőzéseit”. Ehhez a Valenciát is a Real Madridot is meg kell vernie a katalán együttesnek. Az még kérdéses, hogy ez sikerül-e, de az szinte biztos, hogy ezeken a meccseken is – ahogy ebben az idényben szinte mindig – az argentin játékos lesz a Barca vezéregyénisége.