Fernando Torres (balra) jól érzi magát Liverpoolban, és ez teljesítményén is látszik, az előző fordulóban két gólt lőtt a Citynek
Fotó: Action Images
Fernando Torres (balra) jól érzi magát Liverpoolban, és ez teljesítményén is látszik, az előző fordulóban két gólt lőtt a Citynek

Szavazás

Ön kinek adná 2008-ban az Aranylabdát?

Szavazatok száma: 13825

Cristiano Ronaldo
40 % (5587)
Fernando Torres
18 % (2517)
Iker Casillas
12 % (1690)
Lionel Messi
23 % (3174)
Xavi Hernández
6 % (857)
„Az elmúlt években, amikor televízióban néztem az Aranylabda-átadásokat, és többek között láttam Zidane-t, Ronaldinhót vagy éppen tavaly Kakát, amint átveszi a díjat, mindig úgy éreztem, hogy ők egy másik galaxisból származnak” – nyilatkozta a L’Equipe francia lapnak Fernando Torres.

A Liverpool támadója azt követően nyilatkozott, hogy a spanyol sajtóban megjelent egy öttagú lista azon játékosok nevével, akik közül a hírek szerint kikerül majd 2008 aranylabdása.

A listán az Európa-bajnok spanyol válogatottból Fernando Torres mellett Iker Casillas és az Eb legjobbjának megválasztott Xavi Hernández szerepel. Rajtuk kívül az argentin Lionel Messi és a sokak által biztos befutónak tartott portugál Cristiano Ronaldo szerepel, aki korábban elmondta, hogy saját magát tartja a legnagyobb favoritnak.

GÓLPARÁDÉ TORRES-MÓDRAFernando Torres nem ennyire magabiztos, ő már azt is óriási eredménynek tartja, hogy egyáltalán a jelöltek közé kerülhetett.

„Az, hogy esélyem van az Aranylabda megszerzésére, egyszerűen hihetetlen, a díj megnyerése pedig olyan lenne számomra, mintha megmásznám a Csomolungmát, és megérinteném az eget” – fogalmazott a Liverpool támadója.

A futballista hozzátette: az, hogy idáig eljutott, nagyban köszönhető annak, hogy az Atlético Madridtól a Liverpoolhoz szerződött, ahol új élet kezdődött számára, és már egy év elteltével is rengeteget fejlődött.

Az Aranylabdára esélyes jelöltek hivatalos, harmincas listáját október 21-én hozza nyilvánosságra a France Football magazin.