Angel Arizmendi (Deportivo Coruna, balra) semlegesítése többször is megoldhatatlan feladatot jelentett Fabio Cannavaróéknak (Real Madrid, jobbra)
Reuters
Angel Arizmendi (Deportivo Coruna, balra) semlegesítése többször is megoldhatatlan feladatot jelentett Fabio Cannavaróéknak (Real Madrid, jobbra)

A Depor elleni vasárnapi vereséget követően Fabio Capello nem kímélte csapata játékosait, igencsak kritikusan nyilatkozott róluk, bár a felelősséget magára vállalta.

Capello gondban
Reuters
Capello gondban
„Megérdemelten nyerte a mérkőzést a Depor. Az első gólnál nagyot hibáztunk. A vezető találat lendületet és önbizalmat adott ellenfelünknek és olyan ritmusban játszottak, amit mi nem tudtunk felvenni. Úgy látszik, csapatom játékosai képtelenek ezen a szinten teljesíteni, de különösebben most nem személyeskednék. Cannavaro játéka mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, középhátvédünk hetek óta formán kívül játszik. Ettől függetlenül az elsőszámú felelős én vagyok, és ez így lesz továbbra is. Függetlenül attól, hogy éppen győzünk vagy kikapunk.”

Capello a télen igazolt ifjú dél-amerikai szerzemények közül a kezdőbe jelölte Gagót, míg Marcelo csereként kapott lehetőséget, Higuaín viszont kimaradt a keretből.

„Marcelót és Gagót együtt játszatni elég kockázatos lett volna egy ilyen magas hőfokú találkozón. Kizárólag ezért nem tudtam őket egyszerre a kezdőbe jelölni, pedig szakmailag indokolt lett volna. Viszont figyelembe kellett vennem, hogy mindketten fiatalok, most mutatkoztak be a spanyol első osztályban. Időre van szükségük, hogy megszokják a légkört és felvegyük a ritmust.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A mérkőzés – különösen a vereség - Capello idegrendszerét is alaposan kikezdte, így aligha csodálkozhatunk a kispadon történt incidense miatt Joaquín Caparrósszal: „Bocsánatot kell kérnem tőle, egy félreértés volt az egész.”

A madridiak sportigazgatója, a szerb Predrag Mijatovics nem tekinthette meg a helyszínen a találkozót, mert az ortodox Karácsony miatt hazájában tartózkodott, de ma reggel már a spanyol fővárosban volt jelenése és megbeszélést kezdeményezett a csapat edzőközpontjában az olasz trénerrel.

A megbeszélésre meghívót kapott Ramon Calderón klubelnök is, de a sportvezető aligha várta meg a szíves invitálást, ment ő magától is. Már csak azért is, hogy számon kérje a szakmai vezetéstől az eredmények elmaradását, miközben anyagilag nagy áldozatokat hozott a klub nimbuszának visszaállítása érdekében. A nyári és a téli átigazolási szezonban 100 millió eurót költöttek játékoserősítésekre, eddig azonban elmaradtak a várt eredmények.

Kezdésként körülbelül egy órán át tárgyaltak a Depor elleni vereségről, majd azt követően érintették a Huelva elleni kudarc okait is.

A mai edzést így a raportra hívott Fabio Capello helyett a csapat harmadikszámú edzője, Toni Grande tartotta, aki már Vicente del Bosque mellett is segédkezett.