A Real Madrid két évvel hosszabbítaná meg Beckham jelenlegi kontraktusát, s szó sincs arról, hogy a futballista meg akarná szerezni saját reklámjogának 100 százalékát. A jelenlegi szerződés szerint a klub birtokol 50 százalékot.

„A Real ajánlata jelentős, a mostani szerződésnél némileg jobb feltételeket biztosítana. Természetesen fontos a fizetésre és a reklámjogokra vonatkozó kitétel, de a döntésben a sportszakmai indokok játsszák majd a legfőbb szerepet. Ez lesz David pályafutásának utolsó szignifikáns szerződése, márciusig mindenképpen eldől a kérdés” – mondta a roppant népszerű középpályás ügynöke, Simon Oliveira.

A menedzser hozzátette: a híresztelésekkel ellentétben nem tárgyalnak más klubbal, noha az elmúlt hónapokban számos csapattal hozták hírbe. A legfrissebb jelentések szerint az Internazionale nem tesz ajánlatot a Realnak, ugyanis meg akarja tartani Luis Figót. Így az egyik legkomolyabbnak tartott „kérő” esett ki Beckham esetében, bár ő egyszer sem beszélt esetleges olaszországi szerződésről.

„David fontos szerepet akar játszani a Realban a szezon hátralévő időszakában, vagyis szó sem lehet egy januári klubcseréről. A szerződéshosszabbításról szóló döntéshez azonban időre lesz szüksége” – szögezte le az angol válogatottból teljesen „száműzött”, s a Realban is kevés lehetőséghez jutó sztár ügynöke.