"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."
Reuters
"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit..."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Még a legjóindulatúbb Real Madrid-rajongók sem állíthatják, hogy kedvenc csapatuk meggyőző teljesítményt nyújtott a 2006–2007-es idény első felében.

A szurkolók, a játékosok és a menedzsment is eltűnődhet most azon, hogy a legutóbbihoz hasonlóan ez is a kiábrándulás éve lesz-e. Illetve abból is lehetne tanulni-okulni, hogy ismét elment egy sokat ígérő átigazolási szezon, nagy tervekkel, nagy átlakulásokkal, nagy sztárigazolásokkal, ám a csapat szekere nem lódult meg látványosan, de még a minimálisan elvárt mértékben sem.

"Teljességgel megmagyarázhatatlan, ami történt, a játékosokra nem lehetett ráismerni – mondta Fabio Capello, a blancók vezetőedzője. – Nem tudom, mi történt. Kérdeztem is Tonitól (Toni Grande, másodedző, a szerk.), mit lehet itt tenni? Cseréljem le mind a tizenegy játékost?"

"Nem láttam rajtuk se lelkesedést, se erőfeszítést, se minőséget, semmit. Nem tudom, hogy fordulhatott elő ilyen egyszerre tizennégy játékossal. Mentálisan nagyon nem tudtak ráhangolódni a mérkőzésre."

A találkozón a Real védekezése komplett csődött mondott, élén a friss aranylabdással, a FIFA év játékosával, az olasz Fabio Cannavaróval, akiket átjáróháznak tekintett a Florent Sinama-Pongolle és Ikechukwu Uche alkotta Huelva-ékpár.

Annak dacára, hogy a Real a nyáron jelentős összeget áldozott védelmének a megerősítésére - 46 millió eurót -, változatlanul feltűnően zavarbahozható a kiráklyiak hátsó alakzata, főként ha az ellenfél olyan gyors és kombinatív ékpárral áll ki ellenük, mint tette azt az Huelva.

A Real támadósora - ellentétben a vendégekével - észrevétlen maradt, pedig olyan korszakos klasszisok sorokoztak fel ott, mint a brazil Ronaldo és a holland Van Nistelrooy.

Madridi bánat három tételben, Van Nistelrooy, Sergio Ramos és Cannavaro
Reuters
Madridi bánat három tételben, Van Nistelrooy, Sergio Ramos és Cannavaro

A madridiak sportigazgatója, Predrag Mijatovics is értetlenül áll a történtek előtt. "Felfoghatatlan számomra, ami történt. Amit lehetett, azt elrontottuk, csak ténferegtünk a pályán. Esélyünk nem volt, nemhogy a győzelemre, de még a gólszerzésre sem."

A Realnál is érzik, ez a keret bizony erősítésre szorul, hiszen az a jelen állás szerint komolyabb célok megvalósítására nem alkalmas.

Ennek érdekében a téli átigazolási szezonra 40 millió eurót áldoznának - illetve áldozták máris annak egy részét -, igaz változott valamelyest a klub igazolási politikája is: már befutott európai sztárok helyett ezúttal direktben a dél-amerikai piacon néztek körbe.

Elsőként megtalálták a brazil válogatott balhátvédet, Marcelót, majd a sor az argentin Fernando Gagóval folytatódott. Előbbit Roberto Carlos, utóbbit Fernando Redondo fiatalabb kiadásának tartja a szakma. És még képben van az argentin Gonzalo Higuain is, akit a franciák is szívesen csábítottak volna nemzeti csapatukba, ő azonban édesapja kérésére - utasítására? - nemet mondott.

"Remélem, velük feledtetni tudjuk váratlan őszi kisiklásainkat és jövőre jobbak leszünk annál, mint amilyenek most vagyunk" - zárta rövidre mondandóját a sportigazgató.