Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid, középen) a labdát, Andoni Iraola (balra) és Josu Sarriegi (mindkettő Athletic Bilbao) a holland csatárt tartja kontroll alatt
Reuters
Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid, középen) a labdát, Andoni Iraola (balra) és Josu Sarriegi (mindkettő Athletic Bilbao) a holland csatárt tartja kontroll alatt

Nem túl nagy iramú, kiegyenlített mezőnyjátékot követőn Raúl csinált magának helyzetet a találkozó 15. percében: a madridi támadó mellel készített le magának egy labdát, majd lőtt 18 méterről, félfordulatból alig valamivel kapu mellé.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A lehetőség meghozta a hazaiak kedvét, nagyobb erőket mozgósítottak támadásban, mint annak előtte. Ennek eredményeként a 33. percben előbb Van Nistelrooy rúgott lyukat ígéretes centerhelyzetben a kaputól hat méterre, senkitől sem zavartatva, majd kevéssel később a holland indította Robinhót. A brazil azonban megijedhetett a ziccertől, hogy nincs előtte senki, akinek be tud mutatni legalább egyetlen árva biciklicselt, így lányos zavarában bal külsővel a kapu oldalhálójába vágta a labdát nyolcról.

A futball – egyik – öröktörvénye két perccel később ismét bizonyságot nyert: a kihagyott hazai lehetőségeket követően megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

Az utóbbi időben mellőzött, ám a héten érkező új edzőtől, Manétól azonnal bizalmat kapó Prieto egy legurított szabadrúgást vágott 26 méterről a madridi kapu bal oldalába. A gól után Casillas lest reklamált – egy vendégtámadó valóban lesen állt és el kellett ugrani a labda útjából -, ám a játékvezetőt mindez nem hatotta meg. Mi viszont elkönyvelhettük: a válogatott kapus nagyon mellényúlt a félmagas labdának.

A szünet után jött Ronaldo és némi madridi magas hőfok. Ramos és Diarra is besárgult – egyikőjük sem lehet ott a következő, Sevilla elleni idegenbeli rangadón -,de aztán a vendégek két sárgalappal jelezték: őket sem kell félteni.

Közben Van Nistelrooy lőtt egy les miatt meg nem adott gólt, de a túloldalon Casillasnak is bravúrra volt szüksége, hogy ne változzon az eredmény.

Aztán a 65. percben jött Ronaldo és egyenlített: a brazil a leshatárról indulva egy előreívelést spiccel igazított maga elé, majd 14 méterről a jobb alsóba helyezett.

A 75. percben – a forduló piros lapos hagyományait folytatva – Aduritz másodszor is belekönyökölt Diarrába egy felugrásnál a félpályánál, miután mindkét mozdulata sárgát ért, emberelőnybe került a hazai csapat.

A hátralévő 15+4 percben nem mutatkozott meg az emberfór, a Madrid mégis begyűjtötte a három pontot: egy szöglet után Roberto Carlosnak készítettek le egy labdát, amit a világbajnok brazil védő 22 méterről, középről a lábak sűrűjén keresztül vágott be a bal alsóba.

A hajrá izgalmasan alakult – Casillas lábbal bravúrral védte Irada próbálkozását -, de nyertek a fővárosiak.

LA LIGA, 13. FORDULÓ:

Real Madrid – Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
G.:
Ronaldo (65.), Roberto Carlos (82.), ill., Prieto (35.)
piros lap: Aduritz (75., Bilbao)
Deportivo La Coruna-Racing Santander 0-0
piros lap: Cristian (93.), ill. Munitis (51.), Zigic (79.)
Espanyol-Sevilla 2-1 (0-1)
G.:
Tamudo (67.), Garcia (79.), ill. Kanoute (25., 11-esből)
piros lap: Riera (85., Espanyol)
Real Mallorca-Celta Vigo 2-2 (1-0)
G.:
Gutiérrez (6.), Jankovic (51.), ill. Baiano (51.), Perera (85., 11-esből)
piros lap: Gutiérrez (90., Mallorca)
Real Sociedad-Getafe 0-0
Villarreal-Gimnastic 2-0 (2-0)
G.:
Fuentes (25.), Franco (28.)