A csereként beálló Ronaldo a hajrában megkapta második sárga lapját, de a pirosát megkérdőjelezik Madridban
A csereként beálló Ronaldo a hajrában megkapta második sárga lapját, de a pirosát megkérdőjelezik Madridban

„Ebben a pillanatban már csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk és ez számunkra a Steaua elleni BL-mérkőzés. Teljesen nyugodt vagyok. Folytatnunk kell a munkát. Mi vagyunk a Real Madrid és úgy kell játszanunk, hogy hűek legyünk ehhez a névhez és a ránk hagyott örökséghez. Nekünk mindig győzelemre kell játszanunk, minden más elfogadhatatlan.”

Robinho élt a bizalommal
Robinho élt a bizalommal
A Real Madridra nehéz hét vár: hiszen a keddi Steaua elleni BL-meccset követően a hétvégén jön az El Classico!

A Getafe ellen a hajrában kiállított Ronaldo piros lapja miatt már hivatalos fórumon is tiltakozott a Real Madrid, mondván: első sárga lapjánál teljesen egyértelműen a labdát találta el a brazil csatár, nem ellenfelét.

Az mondjuk már az esetet jellemzi, hogy Ronaldo mindeközben a második sárga lapját vitatja... A brazil klasszis állítja: nem sértette meg a játékvezetőt, így jogtalannak érezte szövegelésért a második sárga lapot, aminek köszönhetően idő előtt mehetett zuhanyozni.

Bár a bajnoki ártatlanság oda, sok idő nincs a rágódásra, az önmarcangolásra, a hibák keresésében és azok kijavítására, máris itt az újabb fellépés.
A madridiak már útra is keltek a román fővárosba – a keretbe bekerült Adán és Javi García, viszont Reyes, Salgado és Cicinho el sem utazott -, de a Getafe ellen csak csereként pályára lépő Raúl, illetve a védelemben sérülések miatt lehetőséget kapó, tavasz óta mellőzött Helguera kisebb sérüléssel bajlódik.

Holnapi játékuk azonban ennek ellenére aligha kérdőjeles. Mint ahogy a hétvégi bajnokit sérülést miatt kihagyó Cannavaro is visszatérhet a védelembe a mester egyik bizalmi embere.

Másikuk, Sergio Ramos eltiltás miatt nem lehetett aktív részese a Getafe elleni vereségnek, de ezúttal ismét bevethető.

Capello a kezdőcsapat összeállítását illetően azon töri a fejét: hol szorítson helyet a kezdőben, na nem a kispados Raúl, Ronaldo párosnak egyikének, hanem a legutóbb szintén csereként beszálló Robinhónak.

Jelen állás szerint a brazil cselgép a madridi középpálya és a Van Nistelrooy alkotta csatársor között helyezkedne el, mint irányító. Míg az utóbbi időben ezzel a feladattal megbízott csapatkapitány, Guti visszalépne a labdát is szerző középpályások közé.