Sportrádió: Nagy élmény lenne az Eb-n részt venni – Szedmák

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 19:41
null
Szedmák Rékának nagy öröm, hogy a válogatott tagja (Fotó: Földi Imre)
A magyar női röplabda-válogatott csapatvezetője, Sarlós Márton és ütője, Szedmák Réka válaszolt a Sportrádióban Virányi Zsolt kérdéseire.

Nagyon készülünk Ukrajna ellen, ahogy a szurkolók is nagyon várják már azt a meccset” – kezdte Szedmák Réka, a női röplabda-válogatott ütője.

„Nagyon szeretnénk kijutni az Eb-re, és a következő évben is képviselni Magyarországot. Személy szerint nagy élmény lenne, korábban sem a kontinenstornán, sem Eb-selejtezőn nem ölthettem még magamra a válogatott mezt. Már az is nagy öröm, hogy itt vagyok, de szeretnék az Eb-n is részt venni” – tette hozzá.

Sarlós Márton csapatvezető szerint még korai lenne kijelenteni, hogy ott van a csapat a kontinensviadalon.

„Vár még ránk egy kötelező győzelem Ciprus ellen, és közben fél szemmel nézzük az ukrán–portugál meccset is, amelynek kedvezően alakulása esetén már Cipruson is továbbjutást ünnepelhetünk, de arra készülünk, hogy a hátralévő meccseket megnyerjük, és csoportelsőként kijutunk.”

Elmondta még, a Ciprus elleni siker várható volt annak ellenére is, hogy több olyan játékos kapott helyet a csapatban, aki korábban kevesebb szerephez jutott.

„Ami a keretet illeti, elégedettnek kell lennünk, sokat léptünk előre, a padról is sokan be tudnak szállni, van mélysége a keretnek, vannak tartalékok, ennek köszönhetően az edzésen is minőségi munka folyik.”

Sarlós hozzátette, szeretnék Békéscsabán telt ház előtt zárni a selejtezőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik