Röplabda: Törökországban folytatja a BL-ben edződött magyar átló

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 10:48
null
Lengyelországból tette át székhelyét Bursába Baróti Árpád.
Nem akart kockáztatni Baróti Árpád, így viszonylag gyorsan elkötelezte magát, Lengyelországból Törökországba, a Bursába szerződik.

Retteghetnek a pontyok és az amurok, hiszen Baróti Árpád, a magyar röplabda-válogatott 28 éves átlója szenvedélyes horgász, amikor csak ideje engedi, pecabotot vesz a kezébe. Erre mostanság az átlagosnál jóval több ideje volt, hiszen a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél sokkal hamarabb tért haza Lengyelországból.

A következő idényt azonban már nem a patinás Zaksa Kedzierzyn-Kozlében tölti, török klub, a Bursa Büyüksehir Belediyespor „halászta” ki.

„Miután hazaértem, felhívott az edzőm, Nikola Grbics – beszélt Baróti a játékosként olimpiai bajnok szerb tréneréről. – Elmondta, hogy az első számú átlónak, Lukasz Kaczmareknek a következő idényre is érvényes a szerződése. Grbics megköszönte a munkámat, ám nem akart második számú játékosnak marasztalni, hiszen annyira jó idényem volt, hogy biztosan kapok megfelelő ajánlatot.”

Ezt követően Baróti elkezdett csapatot keresgélni. Megvárta a dél-koreai draftot, hiszen jól érezte magát az országban – 2016 és 2018 között előbb a Szuvon Kepco Vixtorm, majd a Hyundai Capital Skywalkers együttesében röplabdázott –, ám nem kelt el a játékoskiválasztón.

Sokáig mégsem maradt parlagon, hiszen már a draft estéjén jelezte a menedzsere, hogy Törökországból érdeklődnek iránta, ő pedig nem is hezitált.

„Kaptam ajánlatot a francia bajnok Tours-tól is, ám Törökországban még nem játszottam, kíváncsi voltam, milyen a bajnokság – így Baróti. – Másrészt nem akartam az utolsó pillanatig kivárni, mint tavaly. Sok játékossal beszélgettem, megcsappantak az ajánlatok, többüknek nincs még szerződése, nem volt érdemes kockáztatni. Beszéltem az egyik leendő csapattársammal, aki már három éve Bursában játszik, és nagyon dicsérte a klubot, hogy mennyire korrekt. Azért nem mindegy, hogy normálisan megkapja-e az ember a fizetését, vagy sem. Ami a szakmai részét illeti, nem játszom túl gyors röplabdát, de már Lengyelországban kicsit nagyobb volt a tempó, és a feladók a török ligában is viszonylag gyors labdákat adnak.”

A Bursa a félbeszakadt idényben a bajnokság hetedik helyén állt, így ősztől várhatóan nem szerepelhet nemzetközi kupában. Nagy váltás ez Barótinak azután, hogy lengyel klubjával negyeddöntőig jutott – ebben a szakaszban ütött be a koronavírus – a Bajnokok Ligájában, amelyben a teljes mezőny nyolcadik legjobb pontszerzője volt.

„Klassz volt a BL-ben játszani, de a rengeteg fárasztó utazás nem hiányzik majd, előfordult, hogy haza sem mentünk, hanem az egyik mérkőzés helyszínéről repültünk a másikéra. A Bursával a legjobb hat közé, rájátszásba akarunk jutni, szóval lesznek feladatok a török bajnokságban is.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik