Röplabda: sorsdöntő meccs előtt Szakmáry Grétáék a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 14:18
Ezekben a napokban rendezik a női röplabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, befejező körét, amelyben egy magyar játékos, Szakmáry Gréta is érdekelt.

Klubja, a német Palmberg Schwerin a hazai pályán megrendezett csoportkörben kedden 3:2-re győzte le a lengyel Rzeszówot, szerdán viszont 3:0-ra kikapott az első helyen álló olasz Scandiccitól, de így is a második helyről várja az utolsó találkozót, amelyet az ugyancsak olasz Busto Arsizio ellen vív csütörtök este 20 órától.

A második hely megtartásához mindenképpen győznie kell a német klubnak, de még így sem biztos a továbbjutása, mert a legjobb nyolc közé az öt csoport győztese mellett csak a legjobb három második jut tovább. Ebben az összevetésben jelenleg csak a negyedikek Szakmáryék, azonban az őket egy ponttal megelőző orosz Dinamo Moszkva az eddig minden meccsét megnyerő török Eczacibasi Istanbullal játszik még.

A német klub magyar csapatkapitánya mindkét eddigi meccsen a kezdőcsapatban kapott helyet és az első találkozón 11, a másodikon 3 pontot szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik