Röplabda: remekelnek a magyarok a német bajnokságban

Vágólapra másolva!
2020.11.25. 14:55
Három magyar válogatott röplabdázó szerepel a Bundesligában: Pallag Ágnes és Szakmáry Gréta a nőknél, Szabó Alpár pedig a férfiaknál játszik, s legnagyobb örömünkre mindegyikük csapata jól szerepel, ami a januári Európa-bajnoki selejtezők miatt is remek hír.

Pallag Ágnes csapata, a Suhl – amelynek nem mellékesen Hollósy László az edzője –, a tavalyi bajnokságban összesen két győzelmet szerzett, azonban a magyar kontingens érkezése jelentősen megváltoztatta az erőviszonyokat: hat forduló alatt már a harmadik győzelmüknél tartanak, ráadásul a legutóbbi két mérkőzésüket is megnyerték. Pallag Ágnes csapata, a Suhl – amelynek nem mellékesen Hollósy László az edzője –, a tavalyi bajnokságban összesen két győzelmet szerzett, azonban a magyar kontingens érkezése jelentősen megváltoztatta az erőviszonyokat: hat forduló alatt már a harmadik győzelmüknél tartanak, ráadásul a legutóbbi két mérkőzésüket is megnyerték.

Ugyan Szakmáry Gréta csapata, a Schwerin a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett, ám egyrészt Grétiék így is a tabella második helyén állnak, másrészt a héten másik két mérkőzést is játszottak a Német Kupában, amelyeken sikerült kiharcolni a fináléba jutást, amelyet majd február 28-án játszanak a Potsdam ellen. Ráadásul az elődöntő legjobb játékosának járó díjat éppen a magyar válogatott ásza érdemelte ki.

A férfiaknál ugyan éppen a hétvégén vesztette el veretlenségét Szabó Alpár csapata, a Bühl, ám a klub így is várakozáson felül teljesít, hiszen az előző öt meccsüket megnyerték és ezzel vezetik a tabellát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik