Pádár Krisztián (jobbra) remekül érzi magát Japánban (Fotó: Dömötör Csaba – archív)

 

A 24 éves feladóátló, Pádár Krisztián az FC Tokyo ellen aratott ötszettes győzelemre visszautalva azt mondta, előre szólt neki a vezetőedző, hogy ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt tervezik, rá fogják majd kihegyezni a mérkőzést.

„Nem ért váratlanul a dolog, ugyanakkor hosszú távon fizikailag nem biztos, hogy ez tartható” – utalt vissza Pádár a vasárnapi összecsapásra az M1 aktuális csatornának adott interjújában.

A játékos – akinek kedden született meg a kislánya – hozzátette, furcsállja, hogy az országban bevezetett szigorú korlátozások ellenére még mindig nézők előtt játszanak, a csapattal ugyanakkor elégedett, mert a fiatalabbak olyan munkamorállal dolgoznak, ami az ő hétköznapjait is megkönnyíti.

Meglátása szerint a nyári olimpia megrendezését a közvélemény ugyan nem támogatja, de ha valakik, akkor a japánok fennakadások nélkül meg fogják tudni rendezni az olimpiát. Saját jövőjével kapcsolatban elmondta, már tárgyalt a misimai klubbal a folytatásról, ugyanakkor még nem tudja, mit hoz a jövő.

„A mostani szerződésem május ötödikéig szól, én azonban kértem, hogy a válogatott miatt egy hónappal korábban hazajöhessek, mert május hetedikén már mérkőzést játszunk. Ezért cserébe azt ajánlottam, hogy a kieső egy hónapot a következő szezonbeli fizetésemből vonják le, de nehéz a helyzetünk, mivel a decemberi kupát a koronavírus miatt ki kellett hagynunk, az első két bajnokin sem tudtam játszani, így nem tudom, mennyire vállalják be azt, hogy az utolsó hónapban esedékes újabb kupán se legyek itt” – mondta Pádár.

A Toray Arrows a tízcsapatos bajnokságban 20 forduló után a 7. helyen áll, de riválisainál három összecsapással kevesebbet játszott.