Röplabda: háromszettes Pénzügyőr-siker a tartalékos MAFC ellen

Vágólapra másolva!
2022.11.26. 19:35
null
A Pénzügyőr három szettben nyert a tartalékosan felálló MAFC ellen (Fotó: Pénzügyőr SE)
A címvédő és listavezető Pénzügyőr 3:0-ra nyert odahaza a tartalékos MAFC ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.    

A hét elején bejelentett anyagi problémák miatt a MAFC – amely kedden visszalépett a Magyar Kupától – csak kilenc játékost nevezett az összecsapásra. A fővárosi együttes összes idegenlégiósa távozott, de két szettben így is meg tudták szorongatni az esélyesebb házigazdákat, sőt a harmadik felvonásban két játszmalabdáig is eljutottak.

A két csapat első mérkőzésén a MAFC győzött, a PSE-nek az a szezonbeli egyetlen veresége.

Férfi Extraliga, alapszakasz, 9. forduló:
Pénzügyőr SE - MAFC-BME 3:0 (13, 21, 25)
Kőér utca, 120 néző. V: Kiss Z., Tillmann.
PÉNZÜGYŐR: Dávid Cs. 5, Rása 6, Magyar 1, Kiss D. 11, Tomanóczy 12, Kovács Z. 9. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 5, Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MAFC: Krupánszki, Eke 1, Szabó B. 8, Torbica 13, Kókai 3, Bakóczy 2. Csere: Pápai (liberó), Gacs 6, Kunert 12. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Sajnálom ezt a helyzetet, hogy egy ilyen erős csapat, ilyen helyzetbe jutott. Úgy gondolom, hogy nagyon jó munka folyt a MAFC-nál és ezáltal nagyon komoly esélyeik voltak. A saját játékunkról: 2 játszmában megfelelően, koncentráltan játszottunk. Aztán a harmadik szettben teret adtam a fiataloknak, akik most nem tudtak úgy érvényesülni, ahogy vártam. A fontos, hogy a végén sikerült mérkőzést nyernünk.
Nagy Péter: – Ennek a mérkőzésnek csupán szimbolikus jelentése volt, az ami az elmúlt három és fél évben történt, amióta itt vagyok, az ezen a platformon nem összefoglalható.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik