Röplabda: három légiós a női válogatott keretében

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 22:18
null
Illusztráció: Árvai Károly
Három külföldön szereplő játékos került be az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott pénteken kihirdetett keretébe.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint Andreas Vollmer szövetségi kapitány a nyitásfogadók között az egyaránt Olaszországban szereplő Szakmáry Grétára és Szűcs Kingára, a feladóátlók között pedig a Németországban légióskodó Németh Anettre számít.

A játékosok és a szakmai stáb tagjai jövő vasárnap este találkoznak Győrben, ahol másnap megkezdődnek az edzések. Az augusztus-szeptemberi hatfordulós, oda-visszavágós rendszerű selejtezőcsoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi Európa-bajnoksága, amelyet Belgium, Olaszország, Észtország és Németország rendez 24 válogatott részvételével.

Minden országban egy-egy csoport küzdelmeire kerül sor, a nyolcad- és negyeddöntőknek Olaszország és Belgium ad otthont, míg az elődöntők és a helyosztók Belgiumban lesznek.

A NŐI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Feladók:
Bagyinka Fanni (Békéscsaba), Berkó Liliána (MTK), Fábián Fanny (Vasas)
Nyitásfogadók: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Szakmáry Gréta (Cuneo Granda Volley, olasz), Szedmák Réka (Kaposvár), Szűcs Kinga (VBC Casalmaggiore, olasz), Török Kata (Vasas), Vezsenyi Adrienn (Vasas)
Átlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Petőváry Panni (Újpest)
Centerek: Bodovics Hanna (Kaposvár), Gyimes Zsófia (Kaposvár), Kilyénfalvi Zsófia (MTK), Kump Alíz (Vasas), Papp Orsolya (Vasas), Pintér Andrea (Békéscsaba)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas), Tóth Fruzsina (Nyíregyháza)

A csapat tervezett programja
Augusztus 20., szombat:
Portugália–Magyarország, Santo Tirso
Augusztus 24., szerda: Magyarország–Ukrajna, Budapest
Augusztus 27., szombat: Magyarország–Ciprus, Budapest
Szeptember 3., szombat: Ciprus–Magyarország, Nicosia
Szeptember 7., szerda: Ukrajna–Magyarország, Kutná Hora (Csehország)
Szeptember 10., szombat: Magyarország–Portugália, Békéscsaba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik