Röplabda: a Pénzügyőr lesz a Fino ellenfele a férfidöntőben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 20:58
null
A Pénzügyőr jutott a döntőbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Kialakult a finálé párosítása a férfi röplabda Extraligában, miután az elődöntő ötödik mérkőzésén a címvédő Pénzügyőr 3:0-ra legyőzte a MAFC-ot, s összesítésben 3:2-re felülkerekedett. Így megismétlődik a tavalyi döntő és a bronzmeccs párosítása is: az aranyéremért a PSE a Fino Kaposvárral, a bronzért a MAFC a Kazincbarcikával csap össze. Egy éve mindkét párharcot a fővárosi csapatok nyerték.

 

Jól kezdett a házigazda, 11:6-ra elhúzott, és ezt az előnyét végigvitte a 21 perc alatt megnyert első játszmán. A második szettben már jobban játszott a MAFC, szorosabb volt a csata, fej fej mellett haladtak az együttesek, a hajrában pedig jobban ütött a Pénzügyőr, és a negyedik szettlabdáját kihasználva 2:0-ra vezetett. A folytatásban is lendületben maradtak a hazaiak, 10:6-ra elléptek, ráadásul remek védekezéssel növelték a különbséget (22:16). A végjátékban nehezen adta meg magát a MAFC, ám végül jobban összpontosított a címvédő, és bekerült a döntőbe, ahol a Kaposvárral méri össze az erejét.

Röplabda, férfi Extraliga, elődöntő, 5. mérkőzés:
Pénzügyőr–MAFC BME 3:0 (16, 25, 22)
Budapest,
Kőér utca, 350 néző. V: Szabó P., Ujházi.
PÉNZÜGYŐR: Dávid Cs. 12, Rása 9, Kovács Z. 14, Kiss D. 6, Pedro 12, Magyar 3. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Gacs. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MAFC: Eke 1, Gálvez 1, Godoi 8, Lescay 10, Csoma 13, Krupánszki 9. Csere: Pápai, Bozóki (liberók), Benkő, Szabó Bence, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Nyilvánvaló, hogy a játékosok tudnak röplabdázni és nem itt az elmúlt két hétben kellet megtanulniuk. A fejekben kellett helyre rakni bizonyos dolgokat. Aki a játék képéért felelős, neki is idő kellett ahhoz, hogy ismét rátaláljon azokra a kapcsolatokra, amelyek működnek, azokra, ami ránk jellemző. Az utóbbi két mérkőzésen ez előjött és ezt kell tovább vinnünk!
Nagy Péter:
– Gratulálok a Pénzügyőrnek! Ma nagyon dinamikus, agresszív játékot játszott, ami jellemezte az egész szezonban. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert már a negyeddöntőben megmutatták, hogy kiélezett mérkőzésen hátrányból is sokszor sikerült felállnunk. Ez egy plusz tapasztalat nekik is, meg nekem is, hogy miben kell fejlődnünk, hogy a továbbiakban sikeresek tudjunk lenni. Viszont mindent megtettek a győzelemért, büszke vagyok rájuk.
A párharc végeredménye: 3–2 a Pénzügyőr javára.

Férfi Extraliga, az 5–8. helyért, 3. mérkőzés

Kistext-Party.CO–Debreceni EAC 0:3 (–25, –21, –21)
Budapest,
Riz Levente Sportközpont, zárt kapuk mögött. V: Szarka, Sík.
KISTEXT: De Bairros, Szabó M., Gönczi, Reffatti, Makarov, Óhidi. Csere: Lassu (liberó), Török R., Kalmár. Vezetőedző: Bunda Olivér.
DEAC: Bagics, Almora, Tóth A., Coelho, Remete, Fazekas. Csere: F. Nagy (liberó), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Bunda Olivér:
– Gratulálok a Debrecennek!
Fodor Antal: – Nagy izgalommal vártuk a harmadik mérkőzést a 2–0-s előnyünk birtokában. Reményeinknek megfelelően alakult az eredmény, több játékos is kimagasló teljesítményt nyújtott, de a csapatösszhang is dicséretes volt. Gratulálok a fiúknak, nagyon elégedett vagyok velük!
A párharc végeredménye: 3–0 a DEAC javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik