Női röplabda: ötszettes mérkőzést nyert meg az UTE

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.16. 22:22
A Szent Benedek RA csapata két és fél órás, kiélezett mérkőzésen nyert a Vasas Óbuda vendégeként szombaton a női röplabda Extraliga alapszakaszának nyitó körében. Az UTE is ötjátszmás mérkőzésen győzött a vendég DVTK ellen.

A Vasas és a Szent Benedek csatájában a hazaiaknak kétszer sikerült szetthátrányból egyenlíteniük, majd az utolsó játszmában is kapaszkodniuk kellett, de 13:13 után már csak a balatonfürediek szereztek pontot.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
Vasas Óbuda–Szent Benedek RA 2:3
(–17, 21, –30, 16, –13)
Folyondár utca, 204 néző. V: Szarka, Bátkai-Katona.
Vasas: Török 16, Kalicanin 1, Vezsenyi 16, Bojko 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 1. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 5, Fábián 2, Papp O. 9, Takács D., Kump. Vezetőedző:Giannisz Atanaszopulosz.
SZBRA: Bleicher 5, Szavovics 22, Koprivnica 12, Sztijepics 8, Kiss 14, Jimerson 13. Csere:Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Lekics 3, Vacsi.Vezetőedző:Dejan Desnica.
MESTERMÉRLEG
Giannisz Atanaszopulosz:
– A harmadik szett döntő volt, mert sok szettlabdát a saját hibánkból nem tudtunk kihasználni. Idegesen kezdtünk, de aztán néhány változtatás hatására javult a játékunk. A negyedik szettben jól röplabdáztunk, az ötödikben pedig 4:10-ről kiegyenlítettünk, ami csapatom küzdőszellemét dicséri. Sajnálom, hogy a győzelem nem jött össze, láttuk, min kell javítanunk a továbbiakban. Dolgozunk tovább.
Dejan Desnica: – Nehéz mérkőzést játszottunk a nagyon jó erőkből álló Vasas ellen. Örülök neki, hogy a fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Fontos győzelem volt, de az út elején járunk még.

Újpesti TE–Diósgyőri VTK 3:2 (23, 11, –22, –20, 6)
Szilágyi utca, 200 néző. V: Szabó, Villás.
UTE: Szabó L. 15, Szatmári 7, Petőváry 8, Kraszteva 15, Gyimes 16, Bagyinka 7. Csere: Karabaseva (liberó), Durst, Atanaszova 1, Kis, Manninger 5. Vezetőedző:Horváth András.
DVTK:Kiss 7, Egri 2, Godó 17, Jovic 10, Kalmár 1, Dmitrieva 17.Csere:Kundrák, Balogh (liberók), Sylejmani 11, Zsofnyák. Megbízott edző: Szabó Éva.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
–A pozitívum ebben a mérkőzésben az, hogy nyertünk, illetve az, hogy 3:2-es mérkőzést tudtunk nyerni, ami a tavalyi szezonban sajnos kevésszer sikerült. Úgyhogy ebben többek voltunk. Sajnos levegőt adtunk a DVTK-nak, amit ők ki is használtak.
Farkas Mihály (vezetőedző):– Egy kissé megszeppenve kezdtük a mérkőzést, így adtunk egy kis előnyt az újpestieknek az első szettben. Ennek ellenére ezt a játékrészt csak minimális, két pontos előnnyel tudták megnyerni. A második játszmában aztán nagyszerűen nyitott ránk az ellenfél, ez megpecsételte a játékrész sorsát. Aztán a harmadik szettben elkezdtük azt a játékot játszani, amit én viszont szeretnék látni a lányoktól, így döntő szettre kényszeríthettük a lila-fehéreket, ami utánnagyon értékes egy ponttal távozhatunk Újpestről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik