Női röplabda KeL: győzelemmel kezdett a Vasas

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 22:09
null
Győzött a Vasas! (Fotó: Facebook/Vasas Röplabda)
A Vasas négyszettes győzelmet aratott az osztrák SVS Post NÖ otthonában a női röplabda Közép-európai Liga szerdai nyitányán.

 

A fővárosi együttes az első szettet gyenge játékkal elveszítette a bécsi összecsapáson, ezt követően azonban – a vezetőedző, Jannisz Atanaszopulosz cseréinek is köszönhetően – magára talált és fordított, így érvényesítette a papírformát.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a Vasas magyar válogatott ütője, Török Kata volt 17 ponttal.

A hatcsapatos bajnokság alapszakaszában az együttesek oda-visszavágós körmérkőzést játszanak egymással, a februári négyes döntőbe a legjobb négy jut.

NŐI RÖPLABDA, KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
SVS Post NÖ (osztrák)–Vasas Óbuda 1:3
(21, –22, –20, –19)
Bécs, Sporthalle, 50 néző.
SVS: Mitrengova 13, Selimovic 1, Mehic 15, Miksikova 11, Tuluk 4, Haslinger 6. Csere: Baji (liberó), Vassilakopoulos 2, Micic 1, Katz 2, Poindl 1, Trunner 1. Vezetőedző: Zuzana Pecha-Tlstovicová
Vasas: Király-Tálas, Török 17, Kalicanin 12, Vezsenyi 9, Bojko 5, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Zernovic 10, Fábián 4, Kump, Papp O., Takács D. 2. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
– Idegesen kezdtünk, de ezért is kértem a vezetőséget, hogy induljunk el ebben a sorozatban, mert így hamarabb előjönnek a hibák. Az első szett elvesztése után küzdöttünk, hajtottunk és sikerült fordítanunk, ennek örülök. Sok munka vár még ránk, de voltak játékelemek – így a védekezés és a blokkmunka, illetve a bejátszások –, amikkel elégedett voltam. A támadási hibáink számát jelentősen csökkentenünk kell.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik