Női röplabda: Fábián Fanny a válogatottal koronázná meg az idényét

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 11:10
null
Fábián Fanny szorosabb mérkőzésre számított a portugálok ellen (Fotó: Árvai Károly)
Első válogatott tétmérkőzését győzelemmel ünnepelhette szombaton a csapat feladója, Fábián Fanny, aki klubszinten az elmúlt években már több aranyérmet is szerzett, a jövőben pedig a nemzeti csapat meghatározó játékosa lehet.

Kétség sem férhet hozzá, melyik csapat volt a jobb szombaton, amikor női röplabda-válogatottunk Portugáliában lépett pályára a házigazdák ellen az Eb-selejtező első körében. Az első játszma második felétől már fölényben játszva, magabiztos támadó- és védőmunkával győztek a mieink három szettben.

„Nagyon vártam, hogy végre elkezdjük a sorozatot, hiszen eddig felkészülési meccseket játszottunk, viszont téthelyzetben másképp reagál az ember – mondta lapunknak Fábián Fanny, aki a portugálok elleni találkozón először viselte a címeres mezt. – Szorosabb mérkőzésre számítottam, hiszen rendesen készültünk belőlük. Szerencsére már az elején megfogtuk őket a blokkjainkkal, és a nyitásaink is rendben voltak. Örülök a jó rajtnak!”

A 27 éves feladót az Extraliga előző kiírásában posztján a legjobbnak választották, emellett triplázott a Vasas Óbudával, hiszen a bajnoki és kupagyőzelem mellett a Közép-európai Ligát is megnyerte. A klubsikerek mellett most már a válogatottal is szeretné halmozni a győzelmeket.

„Már 18 évesen magyar bajnok és kupagyőztes voltam, onnantól pedig szépen elkezdtem gyűjtögetni az érmeket, ennek ellenére hazai szinten nem számítottam meghatározó játékosnak. Szépen, lassan építgettem a pályafutásomat, az elmúlt idény volt eddigi karrierem legjobbja, szeretném a válogatottal megkoronázni mindezt” – fogalmazott a feladó.

Amikor a nők 2015-ben 28 év után kijutottak a kontinenstornára, akkor igazolt Fábián a TFSE-ből Békéscsabára, amellyel az idény végén megnyerte az Extraligát és a Magyar Kupát. Az idén sorozatban ötödik alkalommal harcolhatják ki a magyarok az Eb-részvételt, amire a feladó szerint minden esélyük megvan.

„Sok fiatal van a keretben, de ez a csapat is van olyan erős, mint amelyik az elmúlt években pályára lépett az Eb-n. Egyértelműen valós cél a kijutás, az ukránok mellett Portugáliát tartottuk favoritnak. Őket már legyőztük, Ukrajnát is szeretnénk szerdán felülmúlni.”

EMLÉKEZTETŐ
NŐI RÖPLABDA
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 0:3
(–18, –18, –14)
Santo Tirso, 650 néző. V: Ewald (német), Willems (belga).
PORTUGÁLIA: Coelho 3, Moura 4, Kavalenka 4, Maia 10, Oliveira 5, Durao 1. Csere: Resende, M. Rodrigues (liberók), Figueiras 1, Lopes 9, A. Rodrigues 1, Clemente 1, Cavalcanti 2. Szövetségi kapitány: Hugo Silva
MAGYARORSZÁG: Fábián 2, Szakmáry 11, Papp O. 12, Németh A. 14, Kiss G. 6, Pintér A. 7. Csere: Tóth F. (liberó), Szedmák 1. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:4, 10:10, 13:16, 17:21. 2. játszma: 6:8, 8:15, 15:19, 17:23. 3. játszma: 1:7, 5:11, 6:17, 11:22
A csoport másik mérkőzésén: Ukrajna–Ciprus 3:0 (17, 14, 9)
MESTERMÉRLEG
Andreas Vollmer: –
Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a sorozatot. Fábián Fanny remekül irányított, kiválóan dolgoztak a centereink, és jól működött a sáncunk is. Nagyon kevés hibával játszottunk, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik