Simán győzött a Vasas (Fotó: Földi Imre, archív)

 

A somogyi együttes görög légiósa, Sztamatia Kiparisszi egy beütött labda után, a térdét fogva, fájdalmas kiáltások közepette lent maradt a talajon, súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A Békéscsaba mindössze 68 perc alatt három játszmában nyert a vendég Szent Benedek együttese ellen, míg a MÁV Előre négy játszmában nyert az MTK otthonában.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
Vasas Óbuda–KNRC 3:0
(14, 21, 18)
Folyondár utca, 200 néző. V: Mezőffy, Adler
VASAS: Fricová 7, Papp 5, Bannister 17, Bojko 8, Abdulazimova 14, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kump 1, Jámbor, Török 6, Skripak. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
KNRC: Renko 1, Kiparisszi 5, Bodovics 4, Ubavics 13, Szedmák 11, Gyimes 6. Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Godó, Radnai Luca, Narancsics 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz: - Mindenekelőtt szeretnék mielőbbi jobbulást kívánni Sztamatiának, remélem, nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek látszott. Csapatom a mai mérkőzésen hullámzóan és feszülten játszott, sokat cseréltünk, mert mindenkinek kellenek a játékpercek. Örülök, hogy túl tudtunk lendülni a nehézségeken és három pontot szereztünk. Örülök az eredménynek, de sok mindenen kell még dolgoznunk, igaz, edzeni a sok utazás és mérkőzés miatt nincs túl sok időnk. Ennek ellenére napról napra próbálunk jobbak lenni.
Vincent Lacombe: - Túl nagy volt a különbség a két csapat között a köztes játékban. Sztamatia Kiparisszi sérülése után a csapat megpróbált harcolni, és új dolgokat megmutatni. Sok munka áll előttünk.

Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek RA 3:0 (11, 23, 18)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 900 néző. V: Tillmann, Szabó P.
BRSE: Aktas 9, Bodnár 6, Drpa 18, Vaszileva 12, Pintér 12, Bagyinka 5. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor
SZBRA: Grbac 3, Koleva 6, Nacsa-Pekárik 5, Sztijepics 13, Jankovics 5, Vacsi 2. Csere: Balogh (liberó), Szerényi, Bosnakova, Herbin-Baker. Vezetőedző: Dejan Desnica
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor: - Okosan használtuk ki a Füred gyengeségeit, azonban az első szett után csökkent a koncentráció. Elégedett vagyok, hogy ismét a kellő agresszivitással harcoltunk, ezt az utat kell folytatnunk!
Dejan Desnica: - Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, amely jelenleg jobb formában van a mi csapatunknál, az első szettben pedig remekelt és hiba nélkül játszott. A második játszma fontos lett volna számunkra, a harmadikban pedig ellenfelünk jobban blokkolt és nyitott is. Egyértelmű, hogy komolyan kell venni őket idén. Mi pedig készülünk a következő mérkőzésre és igyekszünk lépésről lépésre haladni.

MTK Budapest–MÁV Előre SC-ST. Solar 1:3 (20, -19, -23, -17)
Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 62 néző. V: Horváth M., Barabás.
MTK: Szabó L. 11, Garai 8, Asonja 17, Tatár 8, Costa 19, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók). Vezetőedző: Leiszt Máté
MÁV Előre: Vaida 25, Szabó L. 6, Tóth J. 14, Karnickaja 14, Gilfillan 13, Dolotova. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L., Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté: - Ezen a mérkőzésen az első szettben nagyon fegyelmezett és jó játékot mutattunk a pályán, azután viszont egyáltalán nem ezt láttam a lányoktól. Ellenfelünk megérdemelten nyert, ennek ellenére nagyon csalódott vagyok, hiszen mindenre készültünk, amit csináltak, de mi nagyon fegyelmezetlenek voltunk, illetve a hozzáállásunk sem volt megfelelő.
Nagy Fanni: - Nem kezdtük jól a mérkőzést, de nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy sikerült talpra állni és fordítani. A taktikát a 2. szettől pontosan betartottuk, és onnan elindultunk a saját játékunk útján. Ez most egy igazi csapatmunka volt.