Női röplabda Extraliga: nyíregyházi siker Újpesten

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 21:41
null
Sima győzelmet aratott a Nyíregyháza (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A Nyíregyháza könnyed 3:0-ás sikert aratott Újpesten a női röplabda Extraliga alapszakaszának keddi játéknapján.

Az első játszmában még tartotta a lépést a házigazda UTE a Nyíregyháza ellen, a folytatásban viszont egyre magabiztosabban játszottak Tomás Varga tanítványai, így nem forgott veszélyben a vendégek győzelme.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a szlovák Leban Selena volt 16 ponttal.

RÖPLABDA
Női Extraliga, alapszakasz, 10. forduló
UTE–Fatum-Nyíregyháza 0:3
(-21, -15, -19)
Szilágyi utca, 95 néző. V: Halász T., Adler.
UTE: Hiruela 14, Ambrosio 1, Manninger 5, Sziládi 2, Woock 4, Boskó. Csere: Baksa (liberó), Kilyénfalvi 3, Tarin 4, Németh H. 1, Goodwin. Vezetőedző: Horváth András.
FATUM: Cicic 2, Leban 17, Lászlop 5, Jurdza 14, Bjelova 5, Cepni 8. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomas Varga.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Az első játszma közepén volt egy-egy olyan egyéni döntésből adódó hiba, ami azt gondolom, hogy felesleges volt. Ez nagyban befolyásolta a játszma végeredményét is, hiszen ott mentünk 2-3 ponttal is. Néhány játékosnak helyére kell raknunk a gondolatait bizonyos szituációkban. Ha ezen tudunk változtatni és gyorsan orvosolni tudjuk ezeket a dolgokat, akkor előre fogunk tudni lépni. Talán még a kiválasztásban nem azt játszottuk minden esetben, amit kellett volna, ez talán betudható annak a 2-3 hét kihagyásnak, ami pár játékosunkban volt. Mindezektől függetlenül volt sanszunk, hogy egy-egy szettet akár el tudjunk venni a Nyíregyházától.
Tomas Varga: – Örülök a 3 pontos győzelemnek és főleg annak, hogy sikerült a mérkőzés folyamán tempót váltani, amikor a legjobban kellett. A mérkőzés elején kicsit idegesek voltunk, nem tudtuk a nyitásokat jól eltalálni. Második szettől viszont már effektívebbek voltunk, ezáltal a hálónál is jobban védekeztünk. Egy rövid pihenő után következik a Vasas elleni idegenbeli forduló.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik