Női röpi Extraliga: előnyben a Békéscsaba az elődöntőben

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.27. 20:51
null
Előnyben a Békéscsaba (Fotó: Imre György)
A Békéscsaba otthon 3:0-ra nyert a Kaposvár ellen a női röplabda Extraliga elődöntőjében, ezzel 2–1-re vezet a párharcban.

A másik ágon a Fatum Nyíregyháza 2–0-s előnyben van a Vasas Óbudával szemben.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA,ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Swietelsky-BRSE
–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (15, 9, 23)
Békéscsaba. V: Bátkai-Katona, Szabó P.
BRSE: Vander Weide 12, Pekárik 5, Drpa 15, Konsztantinu 17, Zólyomi 8, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DIAMANT: Király-Tálas 2, Matics, Bodovics 2, Helics 7, Kliszura 12, Kump 5. Csere: Szpin (liberó), Szűcs K. 5, Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– Kulcsfontosságú győzelmet arattunk, kihasználtuk a hazai pálya előnyét. Nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszottunk végig védekezésben és támadásban is. Mindenki átérezte ennek a találkozónak a súlyát, szívünket-lelkünket beleadtuk, gratulálok a csapatnak!
Szasa Nedeljkovics: – Az előző mérkőzés után a csabaiaknak sikerült jobban felfrissítenie csapatát. Egyik ellenfél ellen sem könnyű kétszettes hátrányból felállni. Szerdán sikerült, mai nap sajnos ez nem jött össze. Mentálisan jobban fel kell készülnünk a keddi mérkőzésre. Fontos, hogy az előző mérkőzés harmadik, negyedik, ötödik és a mai utolsó játszmát szívjuk magunkba, és akkor hazai pályán sikerülhet az egyenlítés.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2–1 a Békéscsaba javára.

Női Extraliga 5-8. helyért, 3. mérkőzés:
Újpesti TE–Diósgyőri VTK 3:0 (16, 13, 17)
Szilágyi utca. V: Halász E., Szarka.
UTE: Szabó L. 13, Bezsandolszka 6, Petőváry 14, Kojdová 11, Carabali 8, Bagyinka 4. Csere: Karabaseva (liberó), Vikkám Cs. 3, Boros 1, Németh H., Manninger 4. Vezetőedző: Horváth András.
DVTK: Kundrák 3, Szajkó 1, Kontura 2, Horton 12, Kiss E. 4, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 3, Mészáros Zs., Tóth R., Sitku. Vezetőedző: Toma Sándor.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Örülök, hogy sikerült a terv szerint végig uralnunk a mérkőzést. Sokkal határozottabban és agresszívabban röplabdáztunk, mint pár nappal ezelőtt és ez által több fiatal játékosnak tudtunk lehetőséget adni, akik éltek a lehetőséggel és megmutatták mit tudnak. Most már a végjátékban vagyunk és az utolsó mérkőzésekre kell fókuszálunk. Várjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. Sok sikert kívánunk a DVTK csapatának a továbbiakban!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3–0 az Újpest javára.

MTK Budapest–Szent Benedek RA 0:3 (–22, –15, –18)
Budaörs. V: Kiss Z., Selega.
MTK: Durst 1, Szerencsés-Miklai 11, Papp 8, Vezsenyi 16, Godó 6, Kilyénfalvi 3. Csere: Szalai (liberó), Lesi, Berkó L., Dani. Vezetőedző: Leiszt Máté.
SZBRA: Herbin-Baker 7, Szevarika 15, Szerényi 4, Váldez 14, M. Szkorics 7, Vacsi 10. Csere: Fáth (liberó), Araczki. Vezetőedző: Kormos Mihály.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté: – Sajnáljuk, hogy nem úgy alakult ez a párharc, ahogy elterveztük. Gratulálok a Balatonfürednek! Nekünk innentől kezdve az a dolgunk, hogy az alapszakasz során mutatott játékunkhoz visszatérjünk.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szent Benedek javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik