Női röplabda Extraliga: a Vasas egyenlített a Kaposvár ellen

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 20:57
A Vasas Óbuda négy szoros játszmában legyőzte a vendég 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesét pénteken a női röplabda Extraliga 3. helyéért folyó párharcban, amely így 1–1-re áll, és a következő felvonásra hétfőn kerül sor – írja az MTI.

A DVTK szetthátrányból fordítva 3:2-re diadalmaskodott a vendég MTK Budapest felett a 7. helyéért folyó párharc második felvonásán. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó csata – amely most 1–1-re áll – hétfőn folytatódik, a vesztes kiesik az Extraligából. DVTK szetthátrányból fordítva 3:2-re diadalmaskodott a vendég MTK Budapest felett a 7. helyéért folyó párharc második felvonásán. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó csata – amely most 1–1-re áll – hétfőn folytatódik, a vesztes kiesik az Extraligából.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
A 3. HELYÉRT

Vasas Óbuda–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (23, 23, –23, 24)
Folyondár utca. V: Adler, Jámbor.
VASAS: Zernovic 17, Kalicanin 7, Gamma 18, Török K. 12, Strunjak 15, Fábián 3. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Takács D., Caliskan. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 6, Bodovics 5, Helics 21, Kliszura 23, Kump 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szedmák, Szűcs K. 3. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de erre is számítottunk. Teljesen más hozzáállással léptünk pályára, mint három napja, a szetteket az döntötte el, melyik csapat hibázott kevesebbet a végjátékban. Elégedett vagyok a játékosokkal, de a továbbiakban is ilyen színvonalon kell röplabdáznunk ahhoz, hogy hasonló eredményt tudjunk elérni, mert a Kaposvár nagyon erős csapat. Mindkét együttesnek gratulálok, mert nagyon jó mérkőzést vívtunk.
Szasa Nedeljkovics: – A huszadik pont után csökkenteni kell a hibáinkat. Fegyelmezettebben kell játszani játszma végén. Három napunk van felkészülni a következő mérkőzésre és remélem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtjuk majd hétfőn.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–1

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
A 7. HELYÉRT
DVTK–MTK Budapest 3:2
(–14, 21, –20, 21, 9)
Miskolc. V: Árpás, Szarka.
DVTK: Egri 5, Szajkó 8, Kontura 10, Horton 32, Kiss E. 6, Beddingfield 3. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák 12, Sitku, Tóth R., Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
MTK: Berkó L. 5, Szerencsés-Miklai 18, Papp 9, Vezsenyi 23, Godó 6, Kilyénfalvi 11. Csere: Szalai (liberó), Durst 1, Dani 1, Borsos 1, Lesi. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
- Az első szettben nem működött a nyitásfogadásunk, kicsit meg kellett mosni a lányok fejét. A második szettben rendeztük a sorainkat és bár hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, nagyon örülök annak, hogy a szezonban először sikerült megverni az MTK-t.
Leiszt Máté: – Agyonnyert mérkőzést veszítettünk el, mert a negyedik szettben, 10:5-ös állásnál elhittük, hogy vége a találkozónak.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–1

KORÁBBAN
AZ 5. HELYÉRT
Szent Benedek RA–UTE 0:3 (–21, –16, –18)
Balatonfüred. V: Halász E., Varjasi.
SZBRA: Herbin-Baker 1, Szevarika 13, Szerényi 3, White 5, Váldez 14, Vacsi 6. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vukoja, N. Szkorics 4. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Racskovszka 8, Bezsandolszka 9, Petőváry 15, Kojdová 14, Carabali 12, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Kormos Mihály:
– Sokkal többet hibáztunk az ellenfelünknél, akik motiváltabbak is voltak. Nagyon jól rákészültek a mérkőzésen, ami nálunk viszont nem mutatkozott meg. Hihetetlen mennyiségű nyitást rontottunk, közepes volt a nyitásfogadásunk. A nyitásaink hatékonysága sem volt megfelelő, csak néhány pontig tartó felvillanásaink voltak a meccsen. A hétfői meccsen ilyen játékkal nem lesz esélyünk a harmadik mérkőzésen, csak akkor tudunk nyerni, ha az első meccsen és az MTK ellen is látott teljesítményt hozzuk. Meglátjuk hogyan sikerül visszahozni a lányokat a harmadik összecsapásra.
Horváth András:
– A mérkőzés előtti célunk az volt, hogy visszajöjjünk ebbe a párharcba, ami nagy örömünkre sikerült is. Természetesen itt nem állhatunk meg, mennünk kell tovább ezen az úton és a következő etapokban is maximális elszántsággal kell fellépnünk a pályára és tartanunk kell a mérkőzés végéig.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik