Női röplabda Extraliga: a DVTK a nyolcadik induló

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 16:03
null
A DVTK indul az Extraligában (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Az előző idény végén kieső DVTK elfogadta a Magyar Röplabdaszövetség felkérését, így a miskolci csapat lesz a női Extraliga nyolcadik résztvevője a 2021–2022-es idényben.

A klub pénteki sajtóközleménye szerint az egyesületnél szinte egész nyáron úgy készültek, hogy az NB I-ben szerepelnek majd, ám végül úgy döntöttek, a Gödöllő visszalépése után vállalják a legmagasabb osztályban való indulást.

„A sportág érdekében az egyeztetések után úgy döntöttünk, hogy el kell fogadnunk a felkérést, mivel nem lett volna szerencsés, ha csonka mezőnnyel indul el a hazai elit versenysorozat. Mivel eddig az NB I-re készültünk, a többiekhez képest le vagyunk maradva a csapatépítésben, ennek ellenére szeretnénk versenyképes csapatot építeni: célunk a bennmaradás kiharcolása lesz” – nyilatkozta Szabó Éva, a DVTK röplabda-szakosztályának sportigazgatója.

Az együttes új vezetőedzővel, a korábbi szövetségi kapitány Farkas Mihállyal a kispadon szerepel majd az élvonalban. A csapatot négy évig irányító Toma Sándor júniusban távozott.

A DVTK az előző szezonban alulmaradt az MTK elleni helyosztón, így búcsúzott az élvonaltól, ám miután a feljutó Gödöllő nem vállalta az extraligás indulást, mégis a legjobbak között szerepelhet.

A női röplabda Extraliga 2021/2022-es idényének résztvevői: 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC, DVTK, MTK Budapest, Fatum Nyíregyháza (címvédő), Swietelsky-Békéscsaba, Szent Benedek RA, UTE, Vasas Óbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik