Női röplabda El: magyar vereség a fehéroroszok ellen

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 21:50
null
A magyar válogatott 3:1-re kikapott Prágában a fehéroroszoktól (Fotó: Magyar Röplabdaszövetség/Facebook)
A magyar női röplabda-válogatott 3:1-re kikapott Prágában a fehérorosz csapattól az Európa-liga arany divíziójának szombati második fordulójában – írja az MTI.   

 

A fehéroroszok csak pénteken érkeztek meg Prágába, így mindössze egyet edzhettek a csarnokban a találkozó előtt. Jakub Gluszak, a magyarok lengyel szövetségi kapitánya két helyen változtatott a horvátok elleni győztes csapaton: az ütő Szűcs Kinga Török Katát, a liberó Juhár Dalma Tóth Fruzsinát váltotta.

Az első játszmában mindkét együttes idegesen, sok hibával röplabdázott, és bár a magyarok a játékrész elején összeszedett ötpontos hátrányukat ledolgozták, a szett második felében megint sokat rontottak, így elveszítették azt.

A második etap az első labdamenettől kezdve hullámzó volt: hol a fehéroroszok, hol a mieink tudtak egymás után több pontot is szerezni, de a hajrá döntetlenről indult (19:19). Ebben végig a rivális vezetett, és bár Gluszak tanítványai 20:23 után még egyenlítettek, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően az ellenfél megduplázta előnyét.

A harmadik szettre Török Kata érkezett a magyar csapatba, és noha az első labdamenetek nem sikerültek jól, válogatottunk gyorsan fordított, s remekül játszva, előnyét folyamatosan növelve szépített.

A negyedik játékrész kiegyenlített játékot hozott, egyik gárda sem tudott igazán nagy előnyt kialakítani. A magyarok blokkban egyre többször találkoztak a labdával, a feladó Bagyinka Fanni a centereket is többször foglalkoztatta, így Gluszak játékosai a hajráig tartották a lépést a riválissal. Az utolsó labdamenetekben a fehéroroszok jobban koncentráltak, ezzel megnyerték a 106 perces találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Hanna Klimec volt 24 ponttal, a magyaroktól Szűcs 20-ig jutott.

A mieink az első napon nagy csatában legyőzték a horvátokat, vasárnap pedig a házigazda csehekkel küzdenek meg. A négy válogatott szerdától péntekig – ugyancsak Prágában – ismét összecsap egymással.

A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a final four házigazdája első helyen zár a csoportjában, a három csoport legjobb másodikja is kvalifikálja magát a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA
ARANY DIVÍZIÓ, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT, PRÁGA

Fehéroroszország–Magyarország 3:1 (19, 24, –16, 22)
Prága. V: Kralovic (szlovák), Marschner (cseh)
MAGYARORSZÁG: Szűcs K. 20, Bodovics 9, Vezsenyi 16, Kiss G. 4, Gyimes 11, Bagyinka 4. Csere: Juhár (liberó), Török 8. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak
FEHÉROROSZORSZÁG: Davjiszkiba 17, Vladjika 12, Klimec 24, Szakolcsik 10, Lazjuk 3, Lapato 3. Csere: Bjaljauszkaja, Panyaszenka (liberók), Kananovics, Kaszcjucsik 2. Szövetségi kapitány: Dzianisz Macvejeu
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Az ellenfél két legjobb játékosával ma nem igazán tudtunk mit kezdeni, blokkban és főleg védekezésben jobb teljesítményre lett volna szükségünk. Emellett rengeteg rontásunk is volt, biztos vagyok abban, hogy ha ezek száma kevesebb lett volna, más végeredmény születik. Jó tapasztalat volt ez a mérkőzés is fiatal csapatunknak, meggyőződésem, hogy amikor jövő héten találkozunk a fehéroroszokkal, jobban fogunk teljesíteni.

Korábban
Csehország–Horvátország 3:1 (13, –20, 26, 22)

A csoport állása: 1. Csehország 3 pont/1 mérkőzés (98–86) 2. Fehéroroszország 3/1 (92–90), 3. Magyarország 2/2, 4. Horvátország 1/2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik