Női röplabda BL: pontot szerzett a Vasas a Rzeszów ellen

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.12.20. 22:14
Az egész mérkőzésen bátran játszó Vasas Óbuda végül alulmaradt a két szett után felébredő lengyel Rzeszów ellen a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén, azonban a mutatott játéka bizakodásra adhat okot a továbbiakra.
Pontot szerzett a Vasas, aztán kikapott (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Pontot szerzett a Vasas, aztán kikapott (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK


A magyar–lengyel barátság jegyében zajlott a bemelegítés a Vasas Óbuda idénybeli első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését megelőzően. A hazai kemény mag és a lengyel bajnoki ezüstérmes Rzseszów csaknem negyvenfős szurkolótábora buzdította kedvencét, a sorozat himnuszát követően pedig erőteljes hangorkán kísérte a meccset.

Ezután a pályán is érezni lehetett a feszültséget, hiszen már az első pontot követően kikérte a challenge-et a lengyel csapat, később pedig többször is vitatott egy-egy pontot. A legfontosabb kérdések azonban a blokkolásoknál dőltek el, ugyanis a házigazdák kiválóan védték a hálónál a térfelüket, nem meglepetésre az év legjobb hazánkban játszó idegenlégiósának megválasztott Aysan Abdülazimova villogott ezen a téren. Nagyon bátran, agresszívan játszott a Vasas, míg Stéphane Antiga együttese szinte minden elemben gyengén teljesített, így megérdemelten nyertek játszmát az óbudaiak.

A folytatásban sem hagyott alább a lendület: Taylor Bannister amellett, hogy a második szettben is gyűjtötte együttesének a pontokat, a védekezésből is alaposan kivette a részét. A játszma közepére kialakult négypontos lengyel előnyt szinte azonnal ledolgozta a Vasas, az izgalmas végjátékban pedig előbb hárította a vendégek két szettlabdáját, majd nagy csatában értékesítette a sajátját.
A harmadik játszmában hamar négy-öt pontos előnyt dolgozott ki a Rzeszów, amelyet végig tartott, így szépített a magyar bajnok ellen, egy szettel később pedig a döntő szettet is kiharcolta. Az utolsó felvonást is a vendégcsapat kezdte jobban, azonban az egész találkozón parádézó Karolina Fricová fontos pontokat szerzett. Bár a Vasas így sem tudta utolérni a Rzeszówot, megszerezte első pontját a sorozatban.

NŐI RÖPLABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
VASAS ÓBUDA–DEVELOPRES RZESZÓW (lengyel) 2:3
(20, 26, –20, –20, –9)
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 500 néző. V: Dobrev (bolgár), Zulfugarov (azeri).
VASAS: Török K. 7, Papp O. 6, BANNISTER 19, FRICOVÁ 22, Abdülazimova 7, Szkrypak 5. Csere: JUHÁR (liberó), Fábián F., Vezsenyi 2, Jámbor, Bojko 3, Kump. Edző: Janisz Athanaszopulosz
RZESZÓW: Wenerska 6, KALANDADZE 14, Jurczyk 15, Orvosová 5, BLAGOJEVICS 19, Centka 3. Csere: Szczyglowska, Przybyla (liberók), RAPACZ 15, Binczycka, Obiala 7, Szlagowska 4. Edző: Stéphane Antiga
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:2, 9:10, 15:11, 18:17, 23:19. 2. játszma: 4:7, 10:10, 13:17, 18:18, 20:22, 24:24. 3. játszma: 1:5, 5:11, 11:16, 17:22. 4. játszma: 1:5, 11:11, 13:17, 18:23. 5. játszma: 2:5, 5:8, 7:12
MESTERMÉRLEG
Janisz Athanaszopulosz: – Nagyon kemény meccset játszottunk, lengyel ellenfelünk más szintet képvisel, ezt mutatja a tizenkilenc blokk is, amit szereztek. Rendkívül magasak és sok ilyen csatát megéltek már. Nekünk meg kell tanulnunk, hogyan kell eredményesen játszanunk az ilyen szintű csapatok ellen, ezért is vagyunk a Bajnokok Ligájában. Jobbá kell válnunk és a következő, a francia Mulhouse elleni meccsünket meg kell próbálnunk megnyerni.
Stéphane Antiga: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nagyon jó csapat a Vasas, és ezt a mérkőzés első felében meg is mutatta. Később sem adta könnyebben magát, ám szerencsére magunkra találtunk, így ha nehezen is, de sikerült nyernünk.

VÉLEMÉNY

Török Kata, a Vasas négyes ütője: Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Annak nagyon örülök, hogy nagy csatát tudtunk vívni a lenyel sztárcsapat ellen, annak már kevésbé, hogy az ötödik szettben nem tudtuk megnyerni a meccset. Nem csüggedünk, most jöhet a jól megérdemelt pihenő, aztán szeretnénk januárban már nyerni is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik